Fysik
sammenhæng ml. mol, aktivitet og halveringstid
08. januar 2006 af
Jorvik (Slettet)
Hej
Er der nogle, der kan forklare mig sammenhængen mellem mol, aktivitet og halveringstid???
Jeg har Halveringstiden og aktiviteten angivet i bq og skal finde ud af, hvor mange mol det er, men har glemt det henover ferien...
Er der nogle, der kan forklare mig sammenhængen mellem mol, aktivitet og halveringstid???
Jeg har Halveringstiden og aktiviteten angivet i bq og skal finde ud af, hvor mange mol det er, men har glemt det henover ferien...
Svar #1
08. januar 2006 af 150972 (Slettet)
En radioaktiv kerne vil på et eller andet tidspunkt henfalde. Man kan ikke forudsige, hvornår det vil ske. Man kan sige at der er en vis sandsynlighed for, at den henfalder inden for et tidrum. Når en stor mængde radioaktive kerner henfalder ved en bestemt type radioaktivitet, kaldes tiden der går til halvdelen af kernerne er henfaldet, halveringstiden.
Hvis man forstiller sig at man begynder med N0 kerner til tiden t=0 vil der til tiden t=T½ være N kerner tilbage
N = N0 * ½
man kan skrive antallet kerner N til tiden t på denne måde:
N = N0 * (½)^t/T½
t/T½ = n = m/M
Aktiviteten angiver antal henfald pr. tid.
A = A0 * (½)^t/T½
Hvis man forstiller sig at man begynder med N0 kerner til tiden t=0 vil der til tiden t=T½ være N kerner tilbage
N = N0 * ½
man kan skrive antallet kerner N til tiden t på denne måde:
N = N0 * (½)^t/T½
t/T½ = n = m/M
Aktiviteten angiver antal henfald pr. tid.
A = A0 * (½)^t/T½
Skriv et svar til: sammenhæng ml. mol, aktivitet og halveringstid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
