Matematik

cos x = sin x

08. januar 2006 af vines (Slettet)
hvad så med denne?

cos x = sin x

der er jo flere løsninger?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Omskriv ligningen til tan(x)=1. Tegn denne situation ind på enhedscirklen, og du vil se, hvad løsningen er.

Der er en løsning i første kvadrant, og en i tredje kvadrant.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2006 af Duffy

Indenfor x E [0 ; 2pi] er

løsn

x = 1/4*Pi v x = 5/4*Pi

Kig på en enheds-cirkel!


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2006 af sigmund (Slettet)

#2:

Ja, og alle løsninger er givet ved x=(1/4)*Pi+k*Pi, k E N.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2006 af Duffy

#3: x=(1/4)*Pi+k*Pi, k E Z.



Duffy


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2006 af sigmund (Slettet)

#4: Ja, selvfølgelig, vi skal også have de negative hele tal med.

Skriv et svar til: cos x = sin x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.