Matematik

Omkostning! haster

20. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Hejsa har lgie brug for lidt hjælp til at tyde hvad fanden man skal i denne opgave... :)

En virksomhed fremstiller en vare. Omkostningerne O(x) ved fremstilling af x tons pr. uge af denne vare er givet ved:
O(x) = x^3 - 30x^2 + 500x +30

1. Gør rede for, at omkostningerne er en voksende funktion af den producerede varemængde.
Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. ton.
2. Bestem det antal tons, som virksomheden skal fremstille pr. uge, hvis fortjenesten skal være maksimal.

spg. 1 forstår jeg ikke hvordan jeg kan besvise, nogen der kan forklare mig det??????????
Spg.2 der skal jeg vel differentiere funktionen og finde monotoniforholdene forderefter at bestemme det lokale max, eller er der en lettere måde?

Svar #1
20. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej
Jeg gad godt at hjælpe dig, men har egentlig ikke lært ret meget om differentalkvotienter :(

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2003 af OldRonko (Slettet)

1. Tror det er noget med at finde stigningstallet. Det står nok i din formelsamling.
2. jo

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

2) næsten...
du skal finde max fortjenesten så det er ikke bare at differentiere...
fortjeneste= pris - omkostning =
308*x - (x^3 - 30x^2 + 500x +30)=
308x - x^3 + 30x^2 - 500x -30=
-x^3 + 30x^2 - 195x -30


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

eller tar jeg helt fejl? for når jeg ser på min allerkæreste ti-83 stiger den bare efter 20 ton... måske er det ikke helt rigtigt men tror ikke bare du skal diff. for hvad er det så liige du får ud af det...

Svar #5
20. november 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg vil da prøve med begge muligheder.... d r ihvertfald en af dem :) men det er spg.1 der giver mig kvaler :(

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

men burde du ikke bare ku se det på en graflommeregner? du ved vel hvad det betyder... eller? logger af nu men...hvis den er voksende er enhver y værdi højere end den foregående... ok dårligt forklaret... men altså...

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2003 af Jean

Til 2) Du skal bruge at groms = gromk, hvis det siger dig noget?

Skriv et svar til: Omkostning! haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.