Matematik

kan det passe

11. januar 2006 af bjerring (Slettet)

jeg vil lige høre om jeg er rigtigt på den og om en nemmere måde at skrive denne op på.

(a-3)*(2+b)-(2a-3b-6)
2a+ab+6+3b-(2a-3b-6)
2a-2a=0
6-6=0
3b-3b=0
ab

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2006 af Mac3 (Slettet)

Du har fortegnsfejl i første led.

(a-3)(2+b) ganges ud til 2a+ab-6-3b

I andet led skal du huske at vende fortegnene, da du ophæver en minusparentes, altså

-(2a-3b-6) = -2a+3b+6

Prøv igen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2006 af Duffy

Resultatet

ab

er korrekt.


Men du bør skrive det op på denne måde:

(a-3)*(2+b)-(2a-3b-6) =

2a-6-3b+ab-2a+3b+6 =

ab



Duffy




Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2006 af Mac3 (Slettet)

Desuden er (a-3)(2+b)-(2a-3b-6) et spørgsmål om at reducere, derfor kan du ikke pludselig i 3. linje sætte udtrykket lig 0.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2006 af fixer (Slettet)

#3
Omtalte linier indikerer nok hvilke led der udgår, dog opskrevet non-standard midt i en reduktion.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2006 af Mac3 (Slettet)

#4
Åh ja, du har jo ret, det så da også temmelig besynderligt ud.

Svar #6
11. januar 2006 af bjerring (Slettet)

tusinde tak jeg blev en del klogere.

Skriv et svar til: kan det passe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.