Fysik
Forskellige spørgsmål
12. januar 2006 af
Malfoy (Slettet)
* Hvad er Kelvin, og hvorfor er det lige 273
* Hvad menes der med den teoretiske hastighed for lyd?
* Øhhh ja, det er sådan et forsøg jeg har lavet hvor den er mislykkedes helt op til 80%, men alligevel den metode der bruges til at beregne lydens hastighed har jeg i min NV rapport skrevet er fornuftig, men nu kan jeg ik huske hvorfor jeg syntes den er fornuftig,,,,, Hvad skal jeg gøre????
* Hvad er Frekvens
* Hvad er strækning
* Hvad er en bølgelængde med hensyn til resonans?
* Hvaor kan man låne en databog?
Håber der er nogle der gider at svare på det inden imorgen tidelig, jeg skal nemlig op til prøve....
Malfoy
* Hvad menes der med den teoretiske hastighed for lyd?
* Øhhh ja, det er sådan et forsøg jeg har lavet hvor den er mislykkedes helt op til 80%, men alligevel den metode der bruges til at beregne lydens hastighed har jeg i min NV rapport skrevet er fornuftig, men nu kan jeg ik huske hvorfor jeg syntes den er fornuftig,,,,, Hvad skal jeg gøre????
* Hvad er Frekvens
* Hvad er strækning
* Hvad er en bølgelængde med hensyn til resonans?
* Hvaor kan man låne en databog?
Håber der er nogle der gider at svare på det inden imorgen tidelig, jeg skal nemlig op til prøve....
Malfoy
Svar #1
12. januar 2006 af summerfool (Slettet)
ang. databogen kan du sikkert låne den på din skole hvis de har et bibliotek. ellers så prøv det alm bibliotek..;)
Svar #2
12. januar 2006 af Romulus (Slettet)
Kelvin = Kelvin er en temperaturskala opkaldt efter den skotske fysiker lord William Thomson Kelvin, der indførte det absolutte nulpunkt. Temperaturen
-273,15 er fastlagt som det absolutte nulpunkt.
Frekvens = Antallet af svingninger der passerer hvert sekund, eksempelvist ved elektromagnetiske bølger eller lydbølger. Måles i Hertz (Hz = s^-1).
Strækning = En afstand mellem to punkter.
Bølgelængde = Afstanden mellem to bølgetoppe i eksempelvis en lydbølge eller en elektromagnetisk bølge. Sammenhængen mellem frekvens og bølgelængde er: Jo kortere bølgelængde en bølge har, jo højere frekvens har den.
Databog = Du burde kunne låne en databog på dit gym, ellers kan den nok lånes på det lokale bibliotek. Jeg fik i hvertfald udleveret den blå databog med kemi/fysik af min fysiklærer.
-273,15 er fastlagt som det absolutte nulpunkt.
Frekvens = Antallet af svingninger der passerer hvert sekund, eksempelvist ved elektromagnetiske bølger eller lydbølger. Måles i Hertz (Hz = s^-1).
Strækning = En afstand mellem to punkter.
Bølgelængde = Afstanden mellem to bølgetoppe i eksempelvis en lydbølge eller en elektromagnetisk bølge. Sammenhængen mellem frekvens og bølgelængde er: Jo kortere bølgelængde en bølge har, jo højere frekvens har den.
Databog = Du burde kunne låne en databog på dit gym, ellers kan den nok lånes på det lokale bibliotek. Jeg fik i hvertfald udleveret den blå databog med kemi/fysik af min fysiklærer.
Svar #3
13. januar 2006 af 150972 (Slettet)
#0 den teoretiske hastighed for lyd er afhængig af hvilke materiale lyd bevæger sig i.
For lyd i atmosfærisk luft ved 25C er lydens hastighed ca 340 m/s
For lyd i atmosfærisk luft ved 25C er lydens hastighed ca 340 m/s
Skriv et svar til: Forskellige spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
