Matematik
Definition af væksthastighed
18. januar 2006 af
Andeby (Slettet)
Hej allesammen..
Kan i hjælpe mig med at uddybe det her lidt?
Ved hjælp af differentialregningens begreber og metoder kan vi få dybere indsigt i en lang række problemer, hvor begrebet ”væksthastighed” spiller en central rolle.
Vi minder om følgende definitioner:
For en retlinjet bevægelse, hvor stedet s er en funktion af tiden, s = s(t), er gennemsnitshastigheden i tidsrummet mellem t0 og t defineret som differensbrøken:
Vm = (s(t) - s(t0)) / (t - t0)
Den øjeblikkelige hastighed, momentanhastigheden v til tidspunktet t0 er differentialkvotienten:
V = v(t0) = lim Vm = s'(t0) = ds / dt
delta t --> 0
/Hilsen Jeppe
Kan i hjælpe mig med at uddybe det her lidt?
Ved hjælp af differentialregningens begreber og metoder kan vi få dybere indsigt i en lang række problemer, hvor begrebet ”væksthastighed” spiller en central rolle.
Vi minder om følgende definitioner:
For en retlinjet bevægelse, hvor stedet s er en funktion af tiden, s = s(t), er gennemsnitshastigheden i tidsrummet mellem t0 og t defineret som differensbrøken:
Vm = (s(t) - s(t0)) / (t - t0)
Den øjeblikkelige hastighed, momentanhastigheden v til tidspunktet t0 er differentialkvotienten:
V = v(t0) = lim Vm = s'(t0) = ds / dt
delta t --> 0
/Hilsen Jeppe
Svar #1
18. januar 2006 af 150972 (Slettet)
Øjeblikshastighed(momentanhastighed) skal forståes på den måde, at man gør tidsintervallet meget meget lille, og kan derfor bestemme hastigheden i et "øjeblik". Det er en (nød)løsning man bruger til at måle hastighed i et punkt.
Svar #2
18. januar 2006 af TF (Slettet)
Prøv at se "væksthastighed" ca. 16 indlæg bagud. Måske kan du bruge lidt derfra.
Skriv et svar til: Definition af væksthastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
