Matematik
Underjordisk kanal (Matematik...)
01. december 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej...
Kan i hjælpe mig med følgende opgave..?
En underjordisk kanal skal have et tværsnit. Tværsnitsarealet skal være 6,8 m^2.
Hvilke mål skal tværsnittet have, for at materialeforbruget bliver mindst muligt(dvs. så omkredsen er minimal)
tip: lad x betegne den halve bredde og y højden af rektanglet i meter. Da er arealet= 2*x*y + 0,5*Pi*x^2
Omkredsen= 2x + 2y + Pi*x. Bestem herefter y udtrykt ved hjælp af x og dernæst omkredsen o(x) som funktion af x..
Kan nogen hjælpe?
Håber det... Venlig Hilsen Mia!
Kan i hjælpe mig med følgende opgave..?
En underjordisk kanal skal have et tværsnit. Tværsnitsarealet skal være 6,8 m^2.
Hvilke mål skal tværsnittet have, for at materialeforbruget bliver mindst muligt(dvs. så omkredsen er minimal)
tip: lad x betegne den halve bredde og y højden af rektanglet i meter. Da er arealet= 2*x*y + 0,5*Pi*x^2
Omkredsen= 2x + 2y + Pi*x. Bestem herefter y udtrykt ved hjælp af x og dernæst omkredsen o(x) som funktion af x..
Kan nogen hjælpe?
Håber det... Venlig Hilsen Mia!
Svar #3
01. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Prøv at læse dit eget spørgsmål og forestil dig at læseren ingenting ved. Hvad mangler? Vi må vide noget om faconen på den kanal før vi kan hjælpe, ikke sandt :-)
Ud fra hvad du skriver kan jeg godt gætte at der er noget rektangulært kombineret med en bue alla Høje Taastrup Station, men forklar faconen så vi ikke svarer på noget vi har gættet os frem til, please.
Ud fra hvad du skriver kan jeg godt gætte at der er noget rektangulært kombineret med en bue alla Høje Taastrup Station, men forklar faconen så vi ikke svarer på noget vi har gættet os frem til, please.
Svar #4
01. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Du har ret... faconen er præcis HT-station-agtigt!
det er en firkant med en halv cirkel foroven...
hjalp det? kan du hjælpe evt.?
det er en firkant med en halv cirkel foroven...
hjalp det? kan du hjælpe evt.?
Svar #8
01. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg skulle lige svare på nogel andre... hav tålmodighed, du er ikke alene i verden, heldigvis ;-)
Du angiver at
Areal = 2*x*y + 0,5*Pi*x^2
og af Areal = 6,8.
Det giver dig denne ligning, hvoraf y kan isoleres, det er ikke svært:
2*x*y + 0,5*Pi*x^2 = 6,8
Når du så har dit y-udtryk, såter du det ind på y's plads i den opgivne formel for o - så får du jo en formel for o, hvori der kun vil være x'er, og det er det samme som at have udtrykt o som funktion af x.
P.S.
y = (6,8 - 0,5*Pi*x^2)/(2*x)
Du angiver at
Areal = 2*x*y + 0,5*Pi*x^2
og af Areal = 6,8.
Det giver dig denne ligning, hvoraf y kan isoleres, det er ikke svært:
2*x*y + 0,5*Pi*x^2 = 6,8
Når du så har dit y-udtryk, såter du det ind på y's plads i den opgivne formel for o - så får du jo en formel for o, hvori der kun vil være x'er, og det er det samme som at have udtrykt o som funktion af x.
P.S.
y = (6,8 - 0,5*Pi*x^2)/(2*x)
Skriv et svar til: Underjordisk kanal (Matematik...)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
