Matematik
Ln ligning og log ligning
22. januar 2006 af
Learner (Slettet)
dag ;)
Har lige læst lidt tråde igennem for at finde hjælp til disse to ligninger, er også kommet et stykke vej, dog ikke helt færdig, håber i kan hjælpe.
1. ln(x-3) + ln(x+2) - ln(x-1) = 1
<=>
ln((x-3)*(x+2)) - ln(x-1) = 1
<=>
ln(x^2 -1x -6) - ln(x-1) = 1
<=>
Det er så her, jeg er lidt i tvivl, men mit skud ville være:
ln((x^2 -1x -6) / (x-1) = 1
Hvis dette nu var rigtig, så vidste jeg ikke hvad jeg nu skulle gøre :S help? :D
2. ln kvadratrod(x) + ln kubikrod(x) + ln(x) = 2
Den fatter jeg nada af :S :O
På forhånd tak :D
Har lige læst lidt tråde igennem for at finde hjælp til disse to ligninger, er også kommet et stykke vej, dog ikke helt færdig, håber i kan hjælpe.
1. ln(x-3) + ln(x+2) - ln(x-1) = 1
<=>
ln((x-3)*(x+2)) - ln(x-1) = 1
<=>
ln(x^2 -1x -6) - ln(x-1) = 1
<=>
Det er så her, jeg er lidt i tvivl, men mit skud ville være:
ln((x^2 -1x -6) / (x-1) = 1
Hvis dette nu var rigtig, så vidste jeg ikke hvad jeg nu skulle gøre :S help? :D
2. ln kvadratrod(x) + ln kubikrod(x) + ln(x) = 2
Den fatter jeg nada af :S :O
På forhånd tak :D
Svar #1
22. januar 2006 af fixer (Slettet)
ad a) Korrekt. Udnyt nu at den inverse til ln(x) er exp(x), thi så fås ligningen
(x²-x-6) = exp(1)
ad b) Samme princip
ln(x^½)+ln(x^(1/3))+ln(x) = 2 <=>
ln(x^(½+1/3+1)) = 2
fortsæt selv.
(x²-x-6) = exp(1)
ad b) Samme princip
ln(x^½)+ln(x^(1/3))+ln(x) = 2 <=>
ln(x^(½+1/3+1)) = 2
fortsæt selv.
Svar #2
22. januar 2006 af Learner (Slettet)
Mange tak, sgu da heldigt jeg også studere filosofi, ellers havde jeg aldrig kunnet fortolke dig oltidssprog :D no offence ;)
Skriv et svar til: Ln ligning og log ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
