Matematik

skæringspunkter mellem linie og graf

23. januar 2006 af wiesel (Slettet)
Jeg skal finde skæringspunkterne mellem f(x) og linien y

f(x) = -x^3-3x^2+4
y = -x+1

Jeg skal beregne skæringspunkterne, dvs. ingen lommeregner :( - Har dog fundet de 3 skæringspunkter på lommeregneren

(-3,4)
(-1,2)
(1,0)

Ved jeg skal sætte f(x) = y, men da det bliver en 3. gradsligning - ved jeg ikke hvordan den skal løses.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2006 af saramusser (Slettet)

Ved en 3. gradsligning plejede vores lærer at sige at vi skulle "gætte" en rod, og så lave polynomiers division vha den.
Og du gætter selvf. bare på en af dem du har fundet vha lommeregnen. (Husk lige at sætte den ind, så man kan se at det passer)

Svar #2
23. januar 2006 af wiesel (Slettet)

#1

Tror ikke min lærer vil hoppe på den :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2006 af allan_sim

#2.
Der er ikke så meget at hoppe på. Det er helt legalt at bruge lommeregneren til at gætte en rod, indsætte for at vise, at det faktisk er en rod og derefter udføre polynomiers division for at kunne finde de to andre.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2006 af saramusser (Slettet)

Hmm.. Altså der findes jo ikke en formel for at løse en 3.gradsligning. Og jeg har mat på A, der gør vi da stadig sådan..

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2006 af allan_sim

#4.
Ah, det gør der nu - den skal I bare ikke kunne :-)

Svar #6
23. januar 2006 af wiesel (Slettet)

Problemet er bare at vores lærer har sagt at den skal beregnes

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2006 af saramusser (Slettet)

#5 Hehe okay, ja der kan man bare se..

#6 Du skal bare huske at indsætte den du har "gættet" på i den oprindelige, og tjekke at den faktisk er rod..

Svar #8
23. januar 2006 af wiesel (Slettet)

#7 så er jeg god til at gætte de 3 rødder :) Hvis der findes en formel for 3. gradsligninger, er der så ikke en som gider skrive den her ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2006 af saramusser (Slettet)

Hehe nej du må ikke gætte på dem alle tre.. kun en og så er det bare poly.division.. og tror ikke at du må bruge den formel for 3gradsligninger, som der åbenbart findes, da den jo slet ikke er beregnet til dit niveau.. Så får du nok nogle undrene spørgsmål fra din lærer.

Svar #10
23. januar 2006 af wiesel (Slettet)

#9 får ingen spørgsmål, men får tilgengæld sikkert 13 så :D

Svar #11
23. januar 2006 af wiesel (Slettet)

Det skal lige siges at jeg ikke har lært polynomiers division endnu, så hvis nogen kunne hjælpe mig med at regne det ud ville jeg være taknemlig for det

Skriv et svar til: skæringspunkter mellem linie og graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.