Kemi
Kemi opgave 58
03. december 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hejsa kan ikke helt løse denne opgave (c):
Forbranding af methanol:
2 CH3OH + 3O2 -> 2CO2 + 4H2O
0,654g methanol brændes i et bombekalorimeter. Når bomben derefter er blevet afkølet helt til beg.temperaruren, er der afgivet en energimængde på 14,80KJ
a) Beregn stofmængden af methanol:
- 0,654g/32,042 g/mol = 0,020mol .... er det regnet rigtigt?
b) Betragt det anførte reaktionsskema. Hvilken værdi har nr ved forbrænding af denne mængde methanol?
- -14,80KJ/0,0204mol = -740KJ/mol
c) Beregn reaktionens molare energitilvækst:
- ??????????
Håber nogen vil hjælpe ... på forhånd tak!
Forbranding af methanol:
2 CH3OH + 3O2 -> 2CO2 + 4H2O
0,654g methanol brændes i et bombekalorimeter. Når bomben derefter er blevet afkølet helt til beg.temperaruren, er der afgivet en energimængde på 14,80KJ
a) Beregn stofmængden af methanol:
- 0,654g/32,042 g/mol = 0,020mol .... er det regnet rigtigt?
b) Betragt det anførte reaktionsskema. Hvilken værdi har nr ved forbrænding af denne mængde methanol?
- -14,80KJ/0,0204mol = -740KJ/mol
c) Beregn reaktionens molare energitilvækst:
- ??????????
Håber nogen vil hjælpe ... på forhånd tak!
Svar #1
03. december 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
hvis du har beregnet molvægtene rigtigt er a) helt fin...
hvad mener du med "Hvilken værdi har nr ved forbrænding .." hvad hentyder du/de til? anyway... det virker ikke som om du har et problem her, men jeg gad da godt at vide det....
det sidste har jeg aldrig hørt om ...
... hmm... ik så meget hjælp egentlig... nå men...
hvad mener du med "Hvilken værdi har nr ved forbrænding .." hvad hentyder du/de til? anyway... det virker ikke som om du har et problem her, men jeg gad da godt at vide det....
det sidste har jeg aldrig hørt om ...
... hmm... ik så meget hjælp egentlig... nå men...
Skriv et svar til: Kemi opgave 58
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
