Fysik
Max/Min metoden. alias usikkerhedsberegning.
29. januar 2006 af
Thomas86dk (Slettet)
Jeg har i mine noter fået beskrevet hvordan man skal finde usikkerheden ved max/min metoden, men det er længe siden og jeg kan sgu ikke helt huske hvordan man gjorde det, da min fysiklærer selv har skrevet disse kryptiske noter.
Han har skrevet flg.:
v=fart, t=tid, s=sted/strækning
af en måleserie findes v_middel=s_middel/t_middel
Så beregnes v_max=(s_middel+s_usikkerhed)/(t_middel-t_usikkerhed)
Dernæst v_min=(s_middel-s_usikkerhed)/(t_middel+t_usikkerhed)
Så bestemmes usikkerheden som det største af tallene:
(v_max-v_middel) og (v_middel-v_min).
Mit spørgsmål lyder så påm hvad beregnes s_usikkerhed og t_usikkerhed som? Hvordan findes disse to tal via grafen.
Han har skrevet flg.:
v=fart, t=tid, s=sted/strækning
af en måleserie findes v_middel=s_middel/t_middel
Så beregnes v_max=(s_middel+s_usikkerhed)/(t_middel-t_usikkerhed)
Dernæst v_min=(s_middel-s_usikkerhed)/(t_middel+t_usikkerhed)
Så bestemmes usikkerheden som det største af tallene:
(v_max-v_middel) og (v_middel-v_min).
Mit spørgsmål lyder så påm hvad beregnes s_usikkerhed og t_usikkerhed som? Hvordan findes disse to tal via grafen.
Svar #1
29. januar 2006 af fixer (Slettet)
De beregnes ikke, men vurderes ved at overveje forsøgsgangen. Overvej hvilke usikkerheder der er på jeres positionsbestemmelse og tidstagning.
Svar #2
29. januar 2006 af Thomas86dk (Slettet)
Jeg skal bruge noget mere konkret, ved at du skal bruge nogle af punkterne på grafen, kan bare ikke huske hvordan...
Svar #4
29. januar 2006 af Thomas86dk (Slettet)
Alle dine måleresultater indplotter du på en graf, og derfra skal man på en eller anden metode kunne bruge afstanden fra den bedste rette linie til målepunkterne, og så kun bestemme måleusikkerheden...
Skriv et svar til: Max/Min metoden. alias usikkerhedsberegning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
