Biologi

Stress - bio opgave

30. januar 2006 af netmusen (Slettet)
Jeg sidder med et sprg. i biologi som jeg ikke helt er med på...
opgaven lyder:
Lav en redegørelse for hvordan vores biologi, livsstil,personlighed "spiller sammen" når vi oplever stress.

er der en venlig sjæl der kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2006 af Biobasse (Slettet)

Jeg har måske en smule hjælp til den her. Men tror selv du skal lave redegørelsen;)

Hvis du ser på Livsstilen kan du beskrive vores måde at leve på til daglig. Får vi søvn nok, mad nok, og fritid nok, eller består vores liv af tobak, kaffe, og lange vagter på arbejdet uden søvn i flere dage. Husk på at mennesket skal have mindst 7 timer om dagen til netop dette.

Biologisk kan du se på hvilke organer der påvirkes og hvilke tegn der kan ses som følge af stress. Man kan meget ofte se at forhøjet blodtryk er en følge af stress. Det samme er mavesår, samt en hel del andre sygdomme der er skyldet stress.

Hvad angår personlighed kan du kigge på om mennesket idag har samme levevaner på trods af samfundet eller på trods af personlighed. Er vi band - wagon mennesker der følger med tiden og moden, eller er vi dovne mennesker. Det er i dette tilfælde man både skal se på samfund og mode, hvad angår livsstilsformer. Er det eksempelvis en tilfældighed at folk bliver fede nogle steder og ikke andre steder, eller har det noget med arbejdsformer at gøre i de enkelte områder?....livsstil og personlighed hører derfor en smule sammen.

Skriv et svar til: Stress - bio opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.