Matematik
forståelse af bevis
01. februar 2006 af
IMB (Slettet)
Jeg skal fremlægge et bevis i morgen, problemet er bare, at jeg ikke forstår det.
Lineær funktion y = ax+b: "Hvis den uafhængige variabel x får tilvæksten delta_x, får den afhængige variabel y=f(x) tilvæksten delta_y = a*delta_x."
Starten af beviset direkte fra bogen:
"delta_y = f(x+delta_x) - f(x) = ..."
Jeg har styr på det sidste af beviset, men forstår ikke den første del.
Kan nogen komme med en lille forklaring?
Lineær funktion y = ax+b: "Hvis den uafhængige variabel x får tilvæksten delta_x, får den afhængige variabel y=f(x) tilvæksten delta_y = a*delta_x."
Starten af beviset direkte fra bogen:
"delta_y = f(x+delta_x) - f(x) = ..."
Jeg har styr på det sidste af beviset, men forstår ikke den første del.
Kan nogen komme med en lille forklaring?
Svar #1
01. februar 2006 af fixer (Slettet)
Tilvæksten i en størrelse, y, når den størrelse, x, den afhænger af, ændrer sig værdien x_gammel til x_ny, er
y_ny - y_gammel = y(x_ny)-y(x_gammel) (*)
Tilvæksten skrives også dy hhv dx. Vi har da at
x_ny = x_gammel + dx
y_ny = y_gammel + dy
Indsættes i (*) fås
dy = y(x_gammel+dx)-y(x_gammel)
som er udgangspunktet for dit bevis.
y_ny - y_gammel = y(x_ny)-y(x_gammel) (*)
Tilvæksten skrives også dy hhv dx. Vi har da at
x_ny = x_gammel + dx
y_ny = y_gammel + dy
Indsættes i (*) fås
dy = y(x_gammel+dx)-y(x_gammel)
som er udgangspunktet for dit bevis.
Svar #2
01. februar 2006 af fixer (Slettet)
#1
Rettelse:
"ændrer sig værdien x_gammel til x_ny, er "
->
ændrer værdi fra x_gammel til x_ny, er
Rettelse:
"ændrer sig værdien x_gammel til x_ny, er "
->
ændrer værdi fra x_gammel til x_ny, er
Skriv et svar til: forståelse af bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
