Matematik

Bestemt Integral

02. februar 2006 af Sannez (Slettet)
Hvordan laver jeg disse?

2e
S (1/xlnx)dx
e

2e
S (lnx/x^3)dx
e

e^2
S (1/x(lnx)^3)dx
e

Please hjælp




Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2006 af IBM (Slettet)

Substitution.

Svar #2
02. februar 2006 af Sannez (Slettet)

hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2006 af Nannok (Slettet)

hjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2006 af 2835 (Slettet)

Man skulle tro at en person havde to brugernavne, men nå...


Jeg er 120% sikker på at der er flere eksempler i din bog omkring disse opgaver, så sæt dig ned og prøv at læse dem...

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

DU kan også finde nogle eks. på hjemmesiden herover.

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2006 af Nannok (Slettet)

Mig og andreas går i klasse sammen :P
Men er der er virkelig ikke noget eksempel i bogen

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2006 af 2835 (Slettet)

hvilken bog har i da?

::2835::

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Skal vi nu ikke lade Sannez om at bede om hjælp? Med mindre du da er en og samme person, som bare har flere brugere i spil.

#0:
I det første integral, lav da substitutionen

u = ln(x) =>
du = 1/x dx =>
dx = x du

Det vil sige, at

S[1/x ln(x)]dx
= S[1/x u x]du
= S[u]du
= 1/2 u²
= 1/2 ln²(x)

Integrationskonstanten er overflødig når der er tale om et bestemt integral. Nu er det bare at indsætte grænserne.

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2006 af 2835 (Slettet)

Men inde på hjemmesiden som har nævnt i #4 skal du gå ind under matematik og vælge (2g,24) nedert på siden, her er nogle eks. på det du vil have hjælp i.

::2853::

Skriv et svar til: Bestemt Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.