Matematik
Skæringspunkt - rumgeometri
04. februar 2006 af
Mig1987 (Slettet)
Jeg har lig et spørgsmål mht skæringspunkt mellem to linjer..
Jeg har fået oplyst parameterfremstillingen for en linje l og en linje m. De skærer hinanden i et punkt P.
Hvordan finder jeg dette skæringspunkt?
l: (x,y,z) = (0,1,3) + t(1,1,0)
m: (x,y,z) = (3,2,7) + s(1,0,2)
Håber der er nogle der ka hjælpe..
Jeg har fået oplyst parameterfremstillingen for en linje l og en linje m. De skærer hinanden i et punkt P.
Hvordan finder jeg dette skæringspunkt?
l: (x,y,z) = (0,1,3) + t(1,1,0)
m: (x,y,z) = (3,2,7) + s(1,0,2)
Håber der er nogle der ka hjælpe..
Svar #1
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)
I skæringspunktet er hhv. x, y og z lig hinanden for de to linier. På denne måde kan du opstille tre ligninger. To af disse benyttes til bestemmelse af t hhv. s. De fundne t- og s-værdier indsættes i de respektive parameterfremstillinger, og koordinaterne til skæringspunktet bestemmes.
Skriv et svar til: Skæringspunkt - rumgeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
