Kemi
Ligning
06. februar 2006 af
atilla (Slettet)
Jeg har følgende 2 ligninger:
1) 96ml H2SO4 + ? ml KOH = ?g K2SO4
2) 8g Pb + ? ml HNO3 = ?g Pb(NO3)2
H2SO4=1M HNO3=2M KOH=2M
Jeg har balanceret 1) så det bliver -
2KOH + H2SO4 = 2H20 + K2SO4
Er der nogen der ka hjælpe mig videre?
1) 96ml H2SO4 + ? ml KOH = ?g K2SO4
2) 8g Pb + ? ml HNO3 = ?g Pb(NO3)2
H2SO4=1M HNO3=2M KOH=2M
Jeg har balanceret 1) så det bliver -
2KOH + H2SO4 = 2H20 + K2SO4
Er der nogen der ka hjælpe mig videre?
Svar #1
06. februar 2006 af frodo (Slettet)
afstem også 2) og benyt denne fremgangsmåde.
1) vi må antage at KOH er i overskud, det vil sige, at n(H2SO4)=n(K2SO4)
n=m/M <=> m=n*M er de relevante ligninger
1) vi må antage at KOH er i overskud, det vil sige, at n(H2SO4)=n(K2SO4)
n=m/M <=> m=n*M er de relevante ligninger
Svar #2
06. februar 2006 af atilla (Slettet)
96ml 1M H2SO4 = 0,096 mol
0,096mol * 174,26(K2SO4) = 16,73g ??
0,096mol/2M = 0.048 ml KOH?
Ka det være riktig?
0,096mol * 174,26(K2SO4) = 16,73g ??
0,096mol/2M = 0.048 ml KOH?
Ka det være riktig?
Svar #4
07. februar 2006 af atilla (Slettet)
Hvordan finder jeg antal mL når jeg ved der er 0,192 mol 2KOH der vejer 10,77g?
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
