Matematik

Mangler forståelsen (teorien bag det)

07. februar 2006 af hydrogen (Slettet)
Jeg forstår ikke, hvorfor man skal sætte x_i - my i anden i den her formel:

Varians er:

N
Sigma = (x_i - my)^2 * P(X=x_i)
i=1

N = antal observationer
i = den enkelt observation (eller den 1. observation. Hvordan skal man udtrykke det???)
my = middelværdi
P(X=x_i) = den forventede frekvens

---
Okay, det giver mening, når man skal tage kvadratroden af V for at finde spredningen, men er det kun derfor?
---

Ps. Hvis I ikke forstår hvad jeg mener (det er lidt svært at udtrykke det herinde), så spørg venligst.

Svar #1
08. februar 2006 af hydrogen (Slettet)

Nu har jeg spurgt min lærer, så måtte indrømme, at han ikke vidste det.
Måske kan studis kloge brugere give et svar?

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2006 af iB (Slettet)

Selv om det kan diskuteres hvor klogt et hoved jeg er, prøver jeg mig alligevel:

Variansen er et mål for hvormeget hver observation afviger fra middelværdien. x_i - my er jo netop denne forskel. For at en forskel på +2 og en forskel på -2 ikke skal kanselere hinanden ud, tager man og ophøjer forskellen i anden.

Gav det mening?

Svar #3
09. februar 2006 af hydrogen (Slettet)



1) Hvis der er en forskel på 6, så bliver den forskel jo til 36, når man sætter det i anden.

2) Hvorfor kan man ikke bare tage den numeriske værdi i stedet for?

Svar #4
09. februar 2006 af hydrogen (Slettet)

:O

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2006 af iB (Slettet)

#3
1) Variansen er jo bare et relativ mål på forskellen, og sammenlignes bare med andre varianser. Hvis man derfor har sat alle varianserne i 2. gør det jo derfor ikke noget for sammenligningerne.

2) Funktioner med nummeriske værdier kan let blive noget hæsligt noget at regne med. Det er meget lettere at regne med noget som er sat i 2.

Husk at jeg ikke er matematiker, og derfor skriver noget være pseudosprog. -En matematiker ville nok forklare dette på en lidt anden måde.

Svar #6
09. februar 2006 af hydrogen (Slettet)

Nejnej, det er fint nok, jeg forstår det nu.

Skriv et svar til: Mangler forståelsen (teorien bag det)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.