Kemi

---Kemi opgaver---

08. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Hejsa er gået i stå ved følgende opgaver:

Forbrændingen af methan ved atmosfæretryk. Følgende forbrænding sker:
CH4(g)+2O2 --> CO2(g) 2H2O (g) (trekant)= -802,90kJ/mol

CH4(g)+2O2 --> CO2(g) 2H2O (l) (trekant)= -802,92kJ/mol.

Det anførte molare entalpitilvækster viser, at varmeafvigelsen ved forbrænding af en given mængde methan er størst, hvis der dannes H2O(l). Det skyldes, at der afgives varme, når vanddamp fortættes til vand.

Der regnes på 1,00kg
Stofmængden af methan fås til: 62,34mol.

SPØRGSMÅL/OPGAVE:

Beregn varmeafvigelsen, når methan forbrændes ved konstant tryk under dannelse af vanddamp.

Beregn varmeafvigelsen, hvis der istedet dannes H2O(l)

Håber, at nogen vil hjælpe, for har snart brugt alt for meget tid på det!

Mvh
Trine

Svar #1
05. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe mig... :(

Brugbart svar (1)

Svar #2
05. januar 2004 af Belief (Slettet)

Når vanddamp dannes:
(delta)H = (delta)Hm-Nr
= -802,90 kj/mol-62,34 mol
= 50000 KJ

Når flydende vand dannes:
(delta)H = (delta)Hm-Nr
= -890,92 KJ/mol-62,34 mol
= 55000 KJ

Hvis du ikke forstår det jeg skriver, så skriv endelig igen :)

Svar #3
06. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

1000- tak skal du have... nu gir det hele mening!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2011 af Hothothot (Slettet)

Længe siden der er blevet svaret, men ked af at sige det, det er altså forkert svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2011 af Hothothot (Slettet)

Du er jo helt ude og skide, uanset hvordan du regnede på det der kan det aldrig give 55000 KJ


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2011 af hiawrj (Slettet)

 Ifølge den officielle facit-liste til denne opgave er bruger Belief 100% korrekt.


Skriv et svar til: ---Kemi opgaver---

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.