Matematik

Hvilken formel?

08. februar 2006 af Turtle (Slettet)
Hvilken formel eller hvordan skal jeg gøre for at regne dette ud:

"På posthuset købes lige mange 7-kr. frimærker og 6-kr. frimærker for i alt 455 kr. Hvor mange frimærker blev der købt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2006 af Madsst (Slettet)

du ved så at det må være det samme antal, kald det x, som købes af hvert frimærke. Derfor må det være sådan at 6x+7x=455

Svar #2
08. februar 2006 af Turtle (Slettet)

takker :D

Svar #3
08. februar 2006 af Turtle (Slettet)

hvordan får jeg så isoleret x?
er det ebdste hvis jeg ganger, dividerer, lægger til eller trækker fra?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2006 af zepz (Slettet)

læg de 2 x-værdier sammen (giver 13x)
Derefter divider du med 13 på begge sider af =
Og får så x = 35

Svar #5
08. februar 2006 af Turtle (Slettet)

1000 gange tak!
det er i virkeligheden så simpelt, men tænker mig åbenbart ikke nok om...

Skriv et svar til: Hvilken formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.