Fysik
Stedfunktion og beregning af hastigheder
13. februar 2006 af
electronica_ME (Slettet)
Et lod, der hænger i en fjeder, sættes i svingninger. Loddets stedfunktion s(t) angiver loddets højde over dets ligevægtsstilling.
Stedfunktionen er givet ved:
S(t)=15cm * sin(6,3 s^-1 * t)
a) Beregn loddets hastighed til tidspunkterne 0 s og 0,5 s
Kan ikke finde ud af denne, for når jeg differentiere den, går t'et jo væk???
Kan nogle hjælpe?
elec
Stedfunktionen er givet ved:
S(t)=15cm * sin(6,3 s^-1 * t)
a) Beregn loddets hastighed til tidspunkterne 0 s og 0,5 s
Kan ikke finde ud af denne, for når jeg differentiere den, går t'et jo væk???
Kan nogle hjælpe?
elec
Svar #1
13. februar 2006 af LanioX (Slettet)
Nej, t'et forsvinder ikke helt;
S'(t) = 15cm*sin(6,3 s^-1*t)*6,3 s^-1
Der indgår stadig et t...
S'(t) = 15cm*sin(6,3 s^-1*t)*6,3 s^-1
Der indgår stadig et t...
Svar #2
13. februar 2006 af electronica_ME (Slettet)
Nå ja!! Tak ;) Hvilken enhed kommer det så udi, når jeg indsætter en t-værdi?
Skriv et svar til: Stedfunktion og beregning af hastigheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
