Matematik
Gauss metoden
13. februar 2006 af
d_bech (Slettet)
Jeg står i lidt af et problem... fordi jeg skriver DSSO i Matematik og har bevæget mig ind på Gauss-metoden..
jeg synes jeg blir ved med at prøve - men det går aldrig op.. kan jeg få hjælp til løsning og forklaring af denne opgave??
Jeg ved at skæringspunktet er (1,2,3)
x + y - z = 0
x + 2y + z = 8
2x - y + z = 3
jeg synes jeg blir ved med at prøve - men det går aldrig op.. kan jeg få hjælp til løsning og forklaring af denne opgave??
Jeg ved at skæringspunktet er (1,2,3)
x + y - z = 0
x + 2y + z = 8
2x - y + z = 3
Svar #1
13. februar 2006 af Peden (Slettet)
Kender du til rækkereduktioner? Det er en standard matrice ting. Start med at skrive ligningerne op i en matrix, som du ser nedenunder:
1 1 -1 0
1 2 1 8
2 -1 1 3
Reglen er så at man må trække rækker fra, eller lægge rækker til, og der skal stå 1,1,1 i diagonalen, som du ser nedenunder:
1 1 -1 0
0 1 3 8 Række 1 minus række 2
2 -1 1 3
1 0 -4 -8 Række 2 minus række 1
0 1 3 8
2 -1 1 3
osv. :)
1 1 -1 0
1 2 1 8
2 -1 1 3
Reglen er så at man må trække rækker fra, eller lægge rækker til, og der skal stå 1,1,1 i diagonalen, som du ser nedenunder:
1 1 -1 0
0 1 3 8 Række 1 minus række 2
2 -1 1 3
1 0 -4 -8 Række 2 minus række 1
0 1 3 8
2 -1 1 3
osv. :)
Svar #2
13. februar 2006 af Peden (Slettet)
Hrmph, det blev ikke så pænt som jeg gerne ville. http://cnx.rice.edu/content/m10295/latest/ Har et noget pænere eksempel (og sikkert også uden de regnefejl jeg uden tvivl har lavet)
Skriv et svar til: Gauss metoden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
