Fysik
Find specifikke voluem
13. februar 2006 af
Katen (Slettet)
Hej
Jeg har lidt problemer med noget termodynaik, da jeg ikke var til timen.
Her er opgaveteksten
En afgrænset atmosfærisk luft er indesluttet i en cylinder, som vist på skitse, I starttilstanden er trykket en bar og temperaturen 30 grader.
Luften komprimeres nu ved konstant temperatur til trykket 9 bar, og opvarmes vedkonstant volumen til trykket 14 bar.
a) Beregnin det specifikke volumen i start tilstanden og efter kompressionen, samt temperaturen.
b) Beregn det specifikken volumenændringsarbejde ved hver af de 2 processer.
d) Hvor stor en specifik varmemængde afgives/tilføres ved kompressions processen.
------------------------------
a)
mit bud er noget med p*v=R(i) *T
Men jeg er i tvil om trykket er 1 atm eller 1 bar + 1atm.
Nåt jeg skal finde temp. efter konstant opvarmning - har jeg så ikke brug for V (kan jeg finde den vha densitet=1/v ?)eller masse.
b)
Noget med W= m*R(i) / n-1
hvor W = arbejde n=polytropeksponenten.
d) er jeg lost pt. men måske duker der noget op i de andre opgaver.
Håber der nogle der lige vil hjælpe mig i gang.
Deadline: Er overskredet, men skal forståes.
Fag: Termodynamik 2. semster bioprocesteknologi.
Kath.
Jeg har lidt problemer med noget termodynaik, da jeg ikke var til timen.
Her er opgaveteksten
En afgrænset atmosfærisk luft er indesluttet i en cylinder, som vist på skitse, I starttilstanden er trykket en bar og temperaturen 30 grader.
Luften komprimeres nu ved konstant temperatur til trykket 9 bar, og opvarmes vedkonstant volumen til trykket 14 bar.
a) Beregnin det specifikke volumen i start tilstanden og efter kompressionen, samt temperaturen.
b) Beregn det specifikken volumenændringsarbejde ved hver af de 2 processer.
d) Hvor stor en specifik varmemængde afgives/tilføres ved kompressions processen.
------------------------------
a)
mit bud er noget med p*v=R(i) *T
Men jeg er i tvil om trykket er 1 atm eller 1 bar + 1atm.
Nåt jeg skal finde temp. efter konstant opvarmning - har jeg så ikke brug for V (kan jeg finde den vha densitet=1/v ?)eller masse.
b)
Noget med W= m*R(i) / n-1
hvor W = arbejde n=polytropeksponenten.
d) er jeg lost pt. men måske duker der noget op i de andre opgaver.
Håber der nogle der lige vil hjælpe mig i gang.
Deadline: Er overskredet, men skal forståes.
Fag: Termodynamik 2. semster bioprocesteknologi.
Kath.
Svar #1
13. februar 2006 af Peden (Slettet)
Hmm, det virker som en opgave jeg engang har været til eksamen i, det er vist standard ;)
Pointen er ihvertfald at den samlede proces er i to trin. Indledningsvis en kompression ved kontant temp, og derefter en opvarmning ved kontant volumen. Så langt så godt.
Du kan godt gå ud fra at når der står 1 bar, så betyder det 1 bars overtryk.
Altså:
Proces 1: Delta_P = 8
Proces 2: Delta_P = 5
Hvilken bog anvender i? Vores var proppet med eksempler, der står ikke noget deri?
Pointen er ihvertfald at den samlede proces er i to trin. Indledningsvis en kompression ved kontant temp, og derefter en opvarmning ved kontant volumen. Så langt så godt.
Du kan godt gå ud fra at når der står 1 bar, så betyder det 1 bars overtryk.
Altså:
Proces 1: Delta_P = 8
Proces 2: Delta_P = 5
Hvilken bog anvender i? Vores var proppet med eksempler, der står ikke noget deri?
Svar #2
14. februar 2006 af Katen (Slettet)
Hej
Tak for det indtil vidre - jeg er gået i stå i noget af det andet, men på vej i seng.
Vores bog er:
http://staff.iha.dk/abl/forfatter.htm
Termodynamik
Der er meget få eksempler i bogen - og har det lidt svært ved at se tingene for mig - måske pga. jeg ikke lige har rodet med pumper mm. før jeg fik faget - synes det er spændende nok, men har lige lidt faglige startproblemer med at komme stykket fra teorien til eksemplerne.
Kath.
Tak for det indtil vidre - jeg er gået i stå i noget af det andet, men på vej i seng.
Vores bog er:
http://staff.iha.dk/abl/forfatter.htm
Termodynamik
Der er meget få eksempler i bogen - og har det lidt svært ved at se tingene for mig - måske pga. jeg ikke lige har rodet med pumper mm. før jeg fik faget - synes det er spændende nok, men har lige lidt faglige startproblemer med at komme stykket fra teorien til eksemplerne.
Kath.
Skriv et svar til: Find specifikke voluem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
