Fysik

radioaktivitet

22. februar 2006 af onsunshine (Slettet)
Menneskekroppen idenholder 3.5 g kalium pr. kg legemsvægt. Isotopen K-40 udgør kun 0.012 % (efter vægt) af den forekommende kalium.

En person vejer 64 kg.

a) Beregn massen af K-40 atomer i personen.
Der er 3.5 g kalium pr. Kg.
På 64 kg må der derfor være: 3.5 g * 64 kg= 224 gram.
0.012 % af de 224 gram er: 224 gram / 100 * 0.012 % = 0.027 gram.


Et K-40 atom vejer 39.964u
b) Hvor mange K-40 atomer findes der i personen?
1 Unit = 1.66057 *10^-24 gram.
1 K-40 atom vejer dermed: 39.964 u * 1.66057 *10^-24 gram = 6.636 * 10^-23 gram.
I personen findes der derfor: 0.027 gram / 6.636 * 10^-23 gram = 4.05 *10^20 K-40 atomer.

K-40 er radioaktiv, og halveringstiden for K-40 er 1.28*10^9 år.
c) Beregn aktiviteten af K-40 i personen.
Hvilken aktivitet? Hvad tænker de på?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2006 af 150972 (Slettet)

 = k * N = (ln2/T½) * N

Aktiviteten er antal henfald pr. tid

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2006 af 150972 (Slettet)

N er antal kerner i en radioaktiv stofmængde

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2006 af 150972 (Slettet)

k er henfaldskonstanten

Svar #4
22. februar 2006 af onsunshine (Slettet)

1.28*10^9 * ?

skal jeg bruge (ln2/T½) * N ?

eller er det bare det samme som
 = k * N ?

Jeg skal have mere hjælp :-)
Forstår den ikke helt....

Svar #5
22. februar 2006 af onsunshine (Slettet)

Er der andre der kan give et svar på hvordan man kan udregne opgave c?

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2006 af 150972 (Slettet)

A = k * N =

(ln(2)/(1,28*10^9år))* (4,05*10^20K-40 atomer)

Husk at lave år om til sek.

Svar #7
23. februar 2006 af onsunshine (Slettet)

Først omregner jeg 1.28*10^9 år om til sekunder:
1.28*10^9 år * 365 dage * 24 timer * 60 min * 60 sek = 4.04 *10^16 sek.
(ln(2)/( 4.04 *10^16 sek)*( 4,05*10^20K-40 atomer) = 1.46 * 10^22 Bq.

Sådan ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2006 af 150972 (Slettet)

Yes!

Skriv et svar til: radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.