Kemi

beregn koncentrationen

23. februar 2006 af Mikziel (Slettet)
Hej SP.

Jeg har alvorlige problemer.
Jeg har en opgave der lyder:

På en beholder står, at indholdet af et klorofylkompleks er: (w/v) 1,32%
og densiteten 1,03 kg/L

Klorofylkomplekset har molarmassen 640,186g/mol

Find koncentrationen af stoffet i mg/L.

håber nogen kan hjælpe.

\\\\Mikziel

Svar #1
23. februar 2006 af Mikziel (Slettet)

Er der slet ingen der kan/vil hjælpe? jeg har virkeligt brug for det...

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2006 af frodo (Slettet)

vi antager et volumen på 1 L, og vi har:

m(opl)=1,03kg/l*1L=1,03kg
hvoraf m(klorofyl)=1,32%*1,03kg=?

det var vel det..


Svar #3
23. februar 2006 af Mikziel (Slettet)

Frodo, kan du ikke hjælpe? jeg har virkelig brug for hjælp...

Svar #4
23. februar 2006 af Mikziel (Slettet)

hov, skulle nok lige have opdateret... er det virkelig bare det?

Svar #5
23. februar 2006 af Mikziel (Slettet)

jeg skal nemlig have lavet en standardkurve, så jeg har målt en masse absorbanser i nogle fortyndede opløsninger, og så skal jeg jo bruge koncentrationen til at opstille standardkurven

Mange tak :)

Svar #6
23. februar 2006 af Mikziel (Slettet)

nu er jeg altså forvirret...

hvis jeg har koncentratet, og tager 10 mL af det over i en kolbe og fylder op med demi.vand til 1000mL, så er koncentrationen i den:

m(opl)=1,03kg/l*0,001L=0,00103kg
hvoraf m(klorofyl)=1,32%*0,00103kg=0,00136kg/L =>1,36g/L

eller hvad?

af denne kolbe tages så 50mL og hældes i en anden kolbe. Denne fyldes med demi.vand til 100mL. koncentrationen i den er så (1,36g/L)/2 da man laver en fortynding 1:2?

eller er jeg helt galt på den?

håber du gider hjælpe, jeg er meget forvirret :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2006 af frodo (Slettet)

10mL=0,01L
heraf får du i stedet 0,136g/L klorofyl

du har ikke regnet rigtigt.

og hvis du så laver en 2 grads fortynding, fås den nye koncentration ganske rigtigt ved at dele med 2.

Svar #8
23. februar 2006 af Mikziel (Slettet)

ok, mange tak, jeg har alt for mange ting i hovedet på en gang... Det er rart at når man arbejder alene om et stort projekt, og ikke har en makker der kan holde hovedet koldt, at der så er kolde og friske hoveder herinde :) Mange tak, Frodo!

Svar #9
23. februar 2006 af Mikziel (Slettet)

frodo, du skriver i #7 at det giver 0,136g/L, jeg regner det ud således:

m(opl)=1,03kg/l*0,01L=0,0103kg
hvoraf m(klorofyl)=1,32%*0,0103kg=0,0136kg/L =>13,6g/L

er jeg igen forkert på den?

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. februar 2006 af frodo (Slettet)

ja..

1,32%=0,0132

derfor skal du lige dele dit resultat med 100.

Svar #11
23. februar 2006 af Mikziel (Slettet)

ok, mange tak, jeg burde nok bare gå i seng....

Skriv et svar til: beregn koncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.