Matematik

mat - areal af en cirkel - haster

24. februar 2006 af Loco2 (Slettet)
Jeg roder lidt rundt med denne opg selvom den garanteret er så simpelt, men vi har ikk haft matematik i en måned, måske skyldes det derfor ;)

Her er opg:
En snor der er 100cm er lang klippes i to stykker. Den ene skal danne en cirkel og den anden en kvadrat. Længden(cm) af det stykke der skal danne cirkel, betegnes x.

så spørger de om
"Bestem arealet af cirklen og kvadratet, når x=50

Nogle der vil give nogle tricks, så jeg kan komme videre? på forhånd mange tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2006 af Amigo (Slettet)

Et kvadrat har lige lange sider. Derfor må dets sider være 12,5 hver - derfor udregnes arealet af kvadratet:

længde * bredde => 12,5 * 12.5 = areal

Jeg er faktisk i tvivl om, hvordan man regner arealet - omkredsen er r^2*pi - ikke?

Svar #2
24. februar 2006 af Loco2 (Slettet)

den med kvadraten havde jeg oss tænkt på, men de ter den med cirklen der driller som du oss siger :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2006 af Mads123 (Slettet)

Omkreds = 2*pi*r = d*pi
Areal = r^2 * pi

Isoler r i den første

Svar #4
24. februar 2006 af Loco2 (Slettet)

Ok..
50 må være omkredsen..

50=2*r*pi

(50/pi)=2r
(50/pi)/2r=7,95
7,95=r

så er det bare med at sætte den ind i areal formlen og regne den ud?

7,95^2*pi= 198,56 cm^2

kan det passe nu?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2006 af Mads123 (Slettet)

Ja. Der skal bare enheder på og så skal der i "(50/pi)/2r=7,95" fjernes r.

Svar #6
25. februar 2006 af Loco2 (Slettet)

mange tak for hjælpen

Svar #7
25. februar 2006 af Loco2 (Slettet)

der er lige et spørgesmål igen i den samme opg. Nu spørger de om:

Gør rede for, for enhver værdi af x kan summen A af arealet af cirklen og kvadratet skrives som :

A= ((x^2/4x)) / ((100-x)^2 / 16)

hva skal denne funktion fortælle? og hvordan skal jeg gøre rde for det? på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2006 af CziX (Slettet)

Funktionen fortæller hvad arealet sammenlagt er med cirklen og kvadratet ved en pågældende x værdi. x-værdien er jo som sagt udtryk for omkredsen af cirklen.

Du gør rede for formlen, ved at konstruerer formlen selv. Jeg vil foreslå dig, først at lave en ligning hvori hhv. arealet af cirklen er givet, og derefter arealet af firkanten med hensyn til første ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2006 af CziX (Slettet)

Er du sikker på, at det er:

A= ((x^2/4x)) / ((100-x)^2 / 16) ?


Svar #10
25. februar 2006 af Loco2 (Slettet)

hov har lige opdaget en fejl ved første brøk, istedet for 4x skal der stå 4pi, håber det hjælper nu..

A= ((x^2/4pi)) / ((100-x)^2 / 16) ?

Svar #11
25. februar 2006 af Loco2 (Slettet)

Jeg kan ikk se hvordan denne funktion skal danne arealet af både cirklen og kvadratet?
Nogle der vil være sød og forklare mig det? Jeg kan slet ikk se hvor de 4pi f.eks. kommer fra?

på forhånd tak

Skriv et svar til: mat - areal af en cirkel - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.