Kemi

stofmængde beregning...

26. februar 2006 af Lene2005 (Slettet)
Hvordan skal man beregne 20 g af et carboxylsyre med ca. forhold 1:2 , 2:1, 4:1 og ....hvad menes der med at beregne det teoretiske udbytte i mol(stofmængden) og i gram (massen)af carboxylsyre og alkohol?

På forhånd tak,
>Lene

Svar #1
26. februar 2006 af Lene2005 (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2006 af Græskar (Slettet)

Er det "teoretisk udbytte", du ikke forstår?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2006 af 2835 (Slettet)

først skal du beregne 20g om til mol.

hvis forholdet er 1:2 skal du bruge dobbelt så meget syre, hvis forholdet er 2:1 skal du bruge halvt så meget.

lige som forholdene på et kort.

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #4
26. februar 2006 af Lene2005 (Slettet)

#2 Ja også det...

Svar #5
26. februar 2006 af Lene2005 (Slettet)

#3 hvad med hvis det 20 ca. 4:1...

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2006 af 2835 (Slettet)

4:1 skal du bruge 1/4 af syrens stofmængde.

Det er lidt svært at forklarer for mig, men hvis du har et reaktionsskema:

2Ag+ + S2- -> Ag2S

Her er forholdet mellem Ag og S 2:1
dvs. når du bruger 2mol Ag skal du kun bruge en mol S

::2835::

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2006 af Græskar (Slettet)

#3 Det var dér, hun mente. Det havde jeg ikke lige opfattet

#4
Hvis vi nu siger, at du bruger 2 dl havvand i et forsøg, hvor du skal bestemme saltindholdet, og du ved, at det er 5%, så kan du regne det teoretiske udbytte ud.
Men når du laver en titreranalyse, kan det være, at du kun får resultatet til at svare til fx 4% saltindhold.
Det teoretiske udbytte er det, du i teorien ville have fået, hvis alt gik perfekt (hvilket det sjældent gør at forskellige årsager).

Jeg ved ikke, hvordan man ellers skal forklare det, men sig endelig, hvis du ikke forstår.

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2006 af Græskar (Slettet)

dér = dét

Svar #9
26. februar 2006 af Lene2005 (Slettet)

Altså jeg ska lave et forsøg om esterdannelse...jeg skal eks. benytte 20 g smøresyre ca. 2:1 med molar massen 88,11 g/mol

Det jeg kan gøre er at sige (20/2 )g/(88,11) g/mol = stofmængden

Hvad med hvis det 4:1,,,,skal jeg så sige (20/4)g / (88,11)g/mol = stofmængde

Er så den teoretiske udbytte af stofmængde det jeg har beregnet? eller er det når udbytten af alkoholen og carboxylsyren dvs. esteren? og hvordan beregne man dette?

eks. 20g ethanol (MOL: 46,07) og 20g smøresyre ca. 2:1 (MOL: 88,11)

Svar #10
26. februar 2006 af Lene2005 (Slettet)

hmm...

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. februar 2006 af Græskar (Slettet)

Ja til det med det teoretiske udbytte.
Jeg kan ikke svare dig på det andet.

Skriv et svar til: stofmængde beregning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.