Matematik

Skæring mellem plan og linje?

27. februar 2006 af Sampairo (Slettet)
Hvordan finder man koordinatsættet til skæringspunktet mellem en linje l og planen alfa???

Svar #1
27. februar 2006 af Sampairo (Slettet)

For at konkretisere det en smule, så er der givet følgende ligningen og parameterfremstilling:

planen alfa: 2x-10y+8z-6=0
linjen l:(x,y,z)=(-4,0,14)+t(-10,4,-4).

Håber at i kan hjælpe, da jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe den an.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Hvis du har en parameterfremstilling for linjen, indsætter du koordinaterne x, y og z ind på x's, y's hhv. z's plads i ligningen for planen.

Svar #3
27. februar 2006 af Sampairo (Slettet)

Okay...kan det så passe at skæringspunktet ligger i (-50,46/5,10/4)?
Giv venligst en tilbagemelding, da jeg ikke tror at jeg har forstået det til fulde.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Jeg får resultatet til

(-337/23,98/23,224/23).

For linjen har du fx. x = -4-10t. Dette sætter du ind for x i ligningen for planen. På samme måde sætter du y og z ind. Derefter bestemmer du t, som du så sætter ind i parameterfremstillingen og bestemmer skæringspunktet.

Svar #5
27. februar 2006 af Sampairo (Slettet)

vi er enige om at nær alt er indsat i planensligning, så står der følgende:

(-4-10t)-10(0+4t)+8(14-4t)-6=0 <=> t=1,24

hvordan kan du så få så høje tal?

Skriv et svar til: Skæring mellem plan og linje?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.