Matematik

Mat - forklaring til denne funktion

27. februar 2006 af Jonni (Slettet)
Der er en opgave som er meget irriterende.
Jeg har bestemt arealet for cirklen og kavdratet, men det andet spørgesmål:

Gør rede for at enhver værdi af x kan summen A af arealet af cirklen og af kvadratet skrives som: kig på linket : :)

http://peecee.dk/?id=30388

Hvordan skal jeg gøre rede for denne funktion? X er det som skal danne cirklen, det får vi vide i starten af opgaven næsten, men ellers kan jeg ikke se hva de andre tal er for noget i den funktion, jeg er virkelig stået af, på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Arealet af en cirkel er

A = pi*r^2. (*)

Samtidig er omkredsen af cirkelen givet ved

O = 2*pi*r. (**)

Her sættes højre side i (**) lig x og r isoleres. Dette sættes ind i (*), og du har arealet af cirkelen udtrykt ved x.

Nu er der 100 - x tilbage af snoren. Denne skal danne et kvadrat, der som bekendt har fire sider. Således er hver side (100 - x)/4 lang. Arealet af kvadratet er således A = (100 - x)^2 / 16.

Nu har du arealet af kvadratet og af cirklen, udtrykt ved x. Disse lægges sammen og du får den efterlyste funktion.

Svar #2
27. februar 2006 af Jonni (Slettet)

men der er et phi for meget?

Som du siger sætter jeg x lig med omkredsen

x=2phi*r

r=x/2*phi

Det er vores fundne r, det sætter vi så ind i areal formlen for cirkel

Areal for cirkel: phi*r^2

phi*(x/2phi)^2 = pi*(x^2/4phi)

?? her står jeg af.. hvis det phi er væk passer det jo fint med det første led af funktionen..

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2006 af sigmund (Slettet)

phi*(x/2phi)^2 er ikke lig pi*(x^2/4phi), men lig phi*(x^2/4phi^2) = x²/4phi.
Eller hedder det ikke phi men pi.

Svar #4
27. februar 2006 af Jonni (Slettet)

nåee på den måde, tusind tak sigmund.
er med nu

Du får (100 - x)^2 / 16 ved at gange længden (100 - x) / 4 med højden
(100 - x) / 4 ikke?

tusind tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#4:

Jo, det er korrekt forstået.

Skriv et svar til: Mat - forklaring til denne funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.