Matematik
Binomial fordeling
01. marts 2006 af
tiinaa (Slettet)
En storkatisk variabel er binomialfordelt med antalparamerer n=40 og sandsynlighedsparameter p= 1/3
a. Bestem P(Y
Formlen er:
K=(n,r) * p^r *(1-p)^n-r
^= opløftet i
* = gange
Resultatet skal give 0,1714
Har prøvet at regne den ud virkelig mange gange, men får ikke det rigtige resultat.
Kan nogen hjælpe?
a. Bestem P(Y
Formlen er:
K=(n,r) * p^r *(1-p)^n-r
^= opløftet i
* = gange
Resultatet skal give 0,1714
Har prøvet at regne den ud virkelig mange gange, men får ikke det rigtige resultat.
Kan nogen hjælpe?
Svar #1
01. marts 2006 af Sentinox (Slettet)
Hmm... Jeg får nu heller ikke det du mener man skal have, det er dog MEGET længe siden jeg har haft det, så den kan være jeg husker forkert.
Så vidt jeg husker udregnes binomialfordelingen som følger:
P(x=r)=K(n,r)*p^r*(1-p)^(n-r)
Hvor Binomialkoefficienten, K(n,r) er givet ved:
K(n,r) = n!/(r!*(n-r)!)
Vi sætter:
r = 11 =>
P(x=11) = 40!/(11!*(40-11)!)*(1/3)^11*(1-1/3)^(40-11) = 0.1020869468
For P(x
//Sentinox
Så vidt jeg husker udregnes binomialfordelingen som følger:
P(x=r)=K(n,r)*p^r*(1-p)^(n-r)
Hvor Binomialkoefficienten, K(n,r) er givet ved:
K(n,r) = n!/(r!*(n-r)!)
Vi sætter:
r = 11 =>
P(x=11) = 40!/(11!*(40-11)!)*(1/3)^11*(1-1/3)^(40-11) = 0.1020869468
For P(x
//Sentinox
Svar #2
01. marts 2006 af Sentinox (Slettet)
Hmm... Jeg får nu heller ikke det du mener man skal have, det er dog MEGET længe siden jeg har haft det, så den kan være jeg husker forkert.
Så vidt jeg husker udregnes binomialfordelingen som følger:
P(x=r)=K(n,r)*p^r*(1-p)^(n-r)
Hvor Binomialkoefficienten, K(n,r) er givet ved:
K(n,r) = n!/(r!*(n-r)!)
Vi sætter:
r = 11 =>
P(x=11) = 40!/(11!*(40-11)!)*(1/3)^11*(1-1/3)^(40-11) = 0.1020869468
For P(x
//Sentinox
Så vidt jeg husker udregnes binomialfordelingen som følger:
P(x=r)=K(n,r)*p^r*(1-p)^(n-r)
Hvor Binomialkoefficienten, K(n,r) er givet ved:
K(n,r) = n!/(r!*(n-r)!)
Vi sætter:
r = 11 =>
P(x=11) = 40!/(11!*(40-11)!)*(1/3)^11*(1-1/3)^(40-11) = 0.1020869468
For P(x
//Sentinox
Svar #3
01. marts 2006 af sigmund (Slettet)
#0 sagde:
"En storkatisk variabel er binomialfordelt med antalparamerer n=40 og sandsynlighedsparameter p= 1/3
a. Bestem P(Y
Formlen er:
K=(n,r) * p^r *(1-p)^n-r (+)"
------------
Der er to vinkler, du kan angribe det her fra. Enten kan du sige at der tale om mange observationer (30+ observationer), og benytte at binomialfordelingen i dette tilfælde kan tilnærmes med normalfordelingen.
Du kan også benytte formlen (+), hvor du udregner P(Y=0), P(Y=1) osv. op til P(Y=10), hvorefter P(Y
Hvad du vælger, er op til dig, men normalapproximationen kræver ikke så mange udregninger. Måske står der en formel for den i din bog?
"En storkatisk variabel er binomialfordelt med antalparamerer n=40 og sandsynlighedsparameter p= 1/3
a. Bestem P(Y
Formlen er:
K=(n,r) * p^r *(1-p)^n-r (+)"
------------
Der er to vinkler, du kan angribe det her fra. Enten kan du sige at der tale om mange observationer (30+ observationer), og benytte at binomialfordelingen i dette tilfælde kan tilnærmes med normalfordelingen.
Du kan også benytte formlen (+), hvor du udregner P(Y=0), P(Y=1) osv. op til P(Y=10), hvorefter P(Y
Hvad du vælger, er op til dig, men normalapproximationen kræver ikke så mange udregninger. Måske står der en formel for den i din bog?
Skriv et svar til: Binomial fordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
