Matematik
Kugle - plan - skæring
01. marts 2006 af
Q8 (Slettet)
Hej. Har brug for hjælp til flg. opgave:
Kuglen har centrum i punktet C og punktet P er projektionen af C på et plan (angivet nedenfor). Planen skærer kuglen i en cirkel Q.
K: x^2 + y^2 + z^2 -4x -6y -4z = 8
Plan: 2x + 2y + z = 3
Jeg skal bestemme afstanden fra kuglens centrum, C, til planet. Planet skærer ydermere kuglen i en cirkel Q. P ligger indenfor Q ville jeg tro. Kan godt bestemme K’s centrum, men hvordan kommer jeg videre og bestemmer radius i Q og P’s koordinatsæt?
Kuglen har centrum i punktet C og punktet P er projektionen af C på et plan (angivet nedenfor). Planen skærer kuglen i en cirkel Q.
K: x^2 + y^2 + z^2 -4x -6y -4z = 8
Plan: 2x + 2y + z = 3
Jeg skal bestemme afstanden fra kuglens centrum, C, til planet. Planet skærer ydermere kuglen i en cirkel Q. P ligger indenfor Q ville jeg tro. Kan godt bestemme K’s centrum, men hvordan kommer jeg videre og bestemmer radius i Q og P’s koordinatsæt?
Skriv et svar til: Kugle - plan - skæring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
