Matematik

Ligning tjek

28. juli 2018 af Jegvedingenting - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

SIdder igen med samme type opgave, men synes jeg får isoleret forkert, fordi jeg ikke får tilfredsstillet ligningerne:

2x - y = 10  (1)

2y - x = 4    (2)

Hvis jeg lægger ligningerne sammen får jeg:

x - y = 14

x = 14 + y               (indsætter dette udtryk for x ind i ligning (2))

2y - (14 + y) = 4

2y - 14 - y = 4

2y-y = 4+14 ( er det korrekt at 2y - y giver y? )

y = 18

x = 14 + 18

x = 32

Men det passer ikke ligning (2), når det indsættes.

hvad gør jegforkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. juli 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvis du lægger ligningerne sammen får du:

x + y = 14


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. juli 2018 af mathon

           2x-y=10
        -2x+4y=8               \textup{addition giver }

          3y=18
          y=6                         \textup{som indsat i 2x-y=10 giver:}

          2x-6=10
          x-3=5
          x=8


Svar #3
28. juli 2018 af Jegvedingenting

Lol tænk at jeg lavede sådan en dum fejl...

Jeg prøver lige med x + y = 14


Svar #4
28. juli 2018 af Jegvedingenting

Tak nu får jeg det rigtige resultat. Tænk engang at jeg ikke kunne finde ud af at lægge ligningerne korrekt sammen. :D


Skriv et svar til: Ligning tjek

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.