Kemi

Propan (molekyler)

02. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,
Jeg kan ikke helt finde ud af denne opgave, håber der er nogle der gider at FORKLARE, hvordan jeg kan komme igennem denne l**** opgave:

Propan (acetone, CH3COCH3) fordamper let, idet kogepunktet er så lavt som 56 grader. Lidt propan hældes op i en flad skål, som står på en vægt. Efter 1 minut er vægtens visnin formindsket med 0,155 g. Hvor mange propanmolekyler er fordampet på 1 minut.

På forhånd tak
Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2006 af Græskar (Slettet)

Du mener vist propanon :)

Svar #2
02. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

#1) hehehheheh jaa :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm først finder du stofmængden, ud fra n=m/M dermed ved du hvor mange mol det er er forsvundet,
Dette ganger du med 6,022*10^23 mol^-1 og dermed må du vide hvor mange molekyler der er forsvundet..
(er ikke helt sikker på dette, men tæt på at være sikker)


Svar #4
02. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

hej
jeg akn ikke finde propanon i det periodiske system, nogle der kan vise mig det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2006 af dnadan (Slettet)

det er ikke i det priodiske system, da propanon (en keton) er en molekyle, dvs. atomer som er sat sammen, derfor skal du sige antallet af C*12,01+ antallet af H*1,008 + 16

Svar #6
02. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hvor har du 6,022*10^23 mol^-1 det fra? Og hvad er det i det hele taget?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2006 af dnadan (Slettet)

Det er avogrado konstanten, 1 mol svarer til 6,022*10^23 (atomer/molekyler) da dette er et stort tal, har man opfundet mol, da dette er lidt nemmere at forholde sig til

Svar #8
02. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

Vil det så sige at jeg skal gøre følgende:

0,155 / 12,011 * 3 + 6 * 1,0079 + 15,9994

= 6,080714512

BOT BOT


Svar #9
02. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

= 6,080714512 * 6,02 * 10^2

= ^3,660590136*10^24

passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm forstår ikk hvordan du får n til 6...
0,155g/(12,01*3+6*1,008+16)g/mol
derefter siger du n*6,022*10^23 så har du fundet hvor mange acetone molekyler der er forsvundet

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm jeg får nu n til .002669mol og antal molekyler til 1.60727*10^21

Svar #12
02. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

Jeg er bare forvirret du :D


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. marts 2006 af dnadan (Slettet)

så snart du ser en stofmængden som er ufattelig høj, som f.eks 6 så skal man til at se om man har lavet en fejl, de fleste stofmænger(som vi regner med er altid under 0)

Svar #14
02. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

Er enheden g/mol ?

Svar #15
02. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

0,002668742 * 6,020452 * 1023 =

1,606703294 * 1021 g/mol

hvilke enheder skal der være?

Skriv et svar til: Propan (molekyler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.