Fysik
Formel
03. marts 2006 af
sdj (Slettet)
Hej!
Har lavet forsøget: Mekanisk energi for et pendul og sidder nu og laver en rapport over denne(går ud fra at i kender forsøget). Til at måle loddets fart brugte vi en fotocelle der målte, hvor lang tid loddet var om at passerer denne. Loddets fart er da givet ved formlen:
v= (delta)s / (delta) tau
hvor s er loddets bredde.
Vil det være korrekt at redegøre for ovenstående formel, ved at sammenligne med formlen:
v = strækning / tid
Håber nogen vil hjælpe.
Har lavet forsøget: Mekanisk energi for et pendul og sidder nu og laver en rapport over denne(går ud fra at i kender forsøget). Til at måle loddets fart brugte vi en fotocelle der målte, hvor lang tid loddet var om at passerer denne. Loddets fart er da givet ved formlen:
v= (delta)s / (delta) tau
hvor s er loddets bredde.
Vil det være korrekt at redegøre for ovenstående formel, ved at sammenligne med formlen:
v = strækning / tid
Håber nogen vil hjælpe.
Svar #1
04. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Ja. (delta)s er loddets bredde, dvs. den strækning loddet bevæger sig i tiden (delta)tau, som jo er den tid fotocellen "ser" loddet. Loddets fart er så givet ved
v = (delta)s/(delta)tau.
v = (delta)s/(delta)tau.
Svar #2
04. marts 2006 af baaaay (Slettet)
v = strækning / tid
kan kun bruges til at beregne en gennemsnitsfart, hvis du f.eks. har kørt 30 km på 20 min.
Du kan måske godt perspektivere til den, men du skal stadig huske på, det er forskellige ting, du regner ud.
kan kun bruges til at beregne en gennemsnitsfart, hvis du f.eks. har kørt 30 km på 20 min.
Du kan måske godt perspektivere til den, men du skal stadig huske på, det er forskellige ting, du regner ud.
Skriv et svar til: Formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
