Matematik
Polynomier ! - Hjælp til redegørelse af de forskellige variablrs funktion og betydning for parablens udseende. Samt redegørelse af forskellige rødder.
05. marts 2006 af
yogurth (Slettet)
Nogle der meget kort kan give en præcis og kortfattet forklaring på de forskelligevariabler ( a,b og c)'s funktion i en parabel? y = ax^2+bx+c
Samt er der nogle der kan forklare mig udseendetaf et 2. 3. og 4. grads polynomie..
Er f(x)=(x+3)*(x-1)*(x-2)^2 da ikke et 4. grads polynomie?
På forhånd tak..
Samt er der nogle der kan forklare mig udseendetaf et 2. 3. og 4. grads polynomie..
Er f(x)=(x+3)*(x-1)*(x-2)^2 da ikke et 4. grads polynomie?
På forhånd tak..
Svar #1
05. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)
I et andengradspolnynomium bestemmer c grafens skæring med y-aksen, idet f(0)=c. Grafen skærer altså y-aksen i (0,c).
a bestemmer hvilken vej grafens ben vender, og hvor "krum" grafen er - er a>0, peger benene opad (en glad parabel), er a
Det er lidt sværere at pege på b's betydning, men den bestemmer ligesom c grafens placering i koordinatsystemet. Bla. vil grafen have toppunkt på y-aksen, hvis b=0 (idet førstekoordinatet for toppunktet er -b/2a).
f(x)=(x+3)*(x-1)*(x-2)^2 er et fjerdegradspolynomium, hvilket du kan overbevise dig om ved at gange paranteserne ud.
a bestemmer hvilken vej grafens ben vender, og hvor "krum" grafen er - er a>0, peger benene opad (en glad parabel), er a
Det er lidt sværere at pege på b's betydning, men den bestemmer ligesom c grafens placering i koordinatsystemet. Bla. vil grafen have toppunkt på y-aksen, hvis b=0 (idet førstekoordinatet for toppunktet er -b/2a).
f(x)=(x+3)*(x-1)*(x-2)^2 er et fjerdegradspolynomium, hvilket du kan overbevise dig om ved at gange paranteserne ud.
Svar #2
05. marts 2006 af yogurth (Slettet)
#1 --> Mange mange tak!
Jeg sidder med en matematikaflevering og ville bare gerne tjekke mine resultater =)
Jeg sidder med en matematikaflevering og ville bare gerne tjekke mine resultater =)
Skriv et svar til: Polynomier ! - Hjælp til redegørelse af de forskellige variablrs funktion og betydning for parablens udseende. Samt redegørelse af forskellige rødder.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
