Matematik
Ligning: Grund- og løsningsmængde
06. marts 2006 af
Molle (Slettet)
Jeg sidder med ligningen
sqrt(3-x^2) = 2
Så vil jeg finde grundmængden G, som jeg får til:
G = {]-sqrt(3);sqrt(3)[}
Så vil jeg løse ligningen
sqrt(3-x^2) = 2
(sqrt(3-x^2))^2 = 2^2
3-x^2 = 4
-x^2 = 1
x^2 = -1
L = Ø
Må man gøre sådan?
sqrt(3-x^2) = 2
Så vil jeg finde grundmængden G, som jeg får til:
G = {]-sqrt(3);sqrt(3)[}
Så vil jeg løse ligningen
sqrt(3-x^2) = 2
(sqrt(3-x^2))^2 = 2^2
3-x^2 = 4
-x^2 = 1
x^2 = -1
L = Ø
Må man gøre sådan?
Svar #2
06. marts 2006 af fixer (Slettet)
Punkterne sqrt(3) og -sqrt(3) tilhører grundmængden som retteligt skrives
G = [-sqrt(3),sqrt(3)]
elller vha mængdebyggeren
G = {x E R | -sqrt(3) =
Din mængde/interval-hybrid duer ikke.
G = [-sqrt(3),sqrt(3)]
elller vha mængdebyggeren
G = {x E R | -sqrt(3) =
Din mængde/interval-hybrid duer ikke.
Svar #3
06. marts 2006 af Molle (Slettet)
Tak for hjælpen til jer begge.
#3 - Det er da også klart, tak :)
#3 - Det er da også klart, tak :)
Svar #4
06. marts 2006 af Molle (Slettet)
Når ligningen så hedder
sqrt((x^2)-3) = sqrt(5)
Så er
G = R\\]-sqrt(3);sqrt(3)[
ikke?
sqrt((x^2)-3) = sqrt(5)
Så er
G = R\\]-sqrt(3);sqrt(3)[
ikke?
Skriv et svar til: Ligning: Grund- og løsningsmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
