Matematik
specielle funktioner differentialregning
07. marts 2006 af
kamillamni (Slettet)
opg 1: Bestem differentialkvotienten af hver af funktionen:
f(x)=2*3^x-4*x^3
Så er jeg så begyndt at differencere...:
f'(x)=2*3x^(x-1)-4*3x^2
f'(x)=6x^(x-1)-12x^2
ved bar ikke hvad jeg skal gøre nu...
ved at det skal give f'(x)=2*ln(3)*3^x-12x^2
Er der nogen der kan forklare mig, hvordan man kommer frem til dette resultat?
f(x)=2*3^x-4*x^3
Så er jeg så begyndt at differencere...:
f'(x)=2*3x^(x-1)-4*3x^2
f'(x)=6x^(x-1)-12x^2
ved bar ikke hvad jeg skal gøre nu...
ved at det skal give f'(x)=2*ln(3)*3^x-12x^2
Er der nogen der kan forklare mig, hvordan man kommer frem til dette resultat?
Svar #2
07. marts 2006 af Marrq (Slettet)
Det er fordi at du differentier den første del forkert.
f(x) = 2*3^x
f'(x) = 2* 3^x * ln(3)
Det er formel 83 i formelsamlingen, hvis vi da har den samme...
f(x) = a^x
f*(x) = a^x * ln(a)
Håber det hjalp lidt.
f(x) = 2*3^x
f'(x) = 2* 3^x * ln(3)
Det er formel 83 i formelsamlingen, hvis vi da har den samme...
f(x) = a^x
f*(x) = a^x * ln(a)
Håber det hjalp lidt.
Skriv et svar til: specielle funktioner differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
