Fysik
Den kosmoogiske konstant
08. marts 2006 af
Svob (Slettet)
Som vi ved indførte Einstein den kosmologiske konstant, for at kunne opretholde et tatisk univers, det er jo i følge Friedmann ligningen ikke muligt ellers at have et univers der er statisk.
Hvis vi betragter et statisk univers, hvor den kosmologiske konstant lige netop er nok til at holde universet statisk. Nu tænker vi os at noget af stoffet i dette univers pludselig laves om til stråling. Hvad sker der så med universet.
Jeg mener at det må begynde at udvide sig, da den kosmologiske konstant "bliver for stor" Hvad mener I, det drejer sig om et vædemål!
Hvis vi betragter et statisk univers, hvor den kosmologiske konstant lige netop er nok til at holde universet statisk. Nu tænker vi os at noget af stoffet i dette univers pludselig laves om til stråling. Hvad sker der så med universet.
Jeg mener at det må begynde at udvide sig, da den kosmologiske konstant "bliver for stor" Hvad mener I, det drejer sig om et vædemål!
Svar #1
08. marts 2006 af Svob (Slettet)
Det er selvfølgelig muligt at have et univers der er statisk - men ikke hvis det indeholder stof. bare lige for at præsicer
Svar #2
14. marts 2006 af Svob (Slettet)
Ja det var jo helt forkert!! universet vil trække sig sammen! "tæthedsparameteret" bliver større alene af den grund at w=1/3 for relativistisk materiale mod =0,1 for ikke relativistisk. desuden er skalafaktoren for et univers med stråling a(t)=(t/t0)^(0,5) mod
a(t)=(t/to)^(2/3) for et med stof
her ses jo også at et univers med mere stråling bliver mere "træg"
a(t)=(t/to)^(2/3) for et med stof
her ses jo også at et univers med mere stråling bliver mere "træg"
Skriv et svar til: Den kosmoogiske konstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
