Matematik
Simpsons metode - lykkedel (Fpro)
11. marts 2006 af
makemyday (Slettet)
Jeg sidder pt. og bakser lidt med noget Fpro, i og med jeg forsøger at lave "Simpsons metode" i Fpro (numerisk integration).
Algoritmen er:
y1:=y+s(x,y)*½h
y2:=y1+s(x+½h,y1)*½h
y:=y+ h/6 *(s(x,y)+4*s(x+½h,y1)+s(x+h,y2))
x:=x+h
Jeg har forsøgt at skrive func s(x,y):=(min ligning) og så indføre de nødvendige steder i y,y1 og y2.
Jeg får desværre fejlen "overflow" i y:=.
Jeg går ud fra at man ikke kan skrive s(x+½h,y1) da man kun har angivet s(x,y):=ligning?
Håber mit problem er forståeligt :)
Algoritmen er:
y1:=y+s(x,y)*½h
y2:=y1+s(x+½h,y1)*½h
y:=y+ h/6 *(s(x,y)+4*s(x+½h,y1)+s(x+h,y2))
x:=x+h
Jeg har forsøgt at skrive func s(x,y):=(min ligning) og så indføre de nødvendige steder i y,y1 og y2.
Jeg får desværre fejlen "overflow" i y:=.
Jeg går ud fra at man ikke kan skrive s(x+½h,y1) da man kun har angivet s(x,y):=ligning?
Håber mit problem er forståeligt :)
Svar #2
11. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Du kan bare give x + ½h et navn, og bruge dette i dit funktionskald.
Forresten, hvad gjorde du for at få det til at virke?
Jeg kender ikke noget til programmering i Fpro. I gymnasiet brugte jeg det kun til grafer. Kan du ikke poste din kode her?
Forresten, hvad gjorde du for at få det til at virke?
Jeg kender ikke noget til programmering i Fpro. I gymnasiet brugte jeg det kun til grafer. Kan du ikke poste din kode her?
Skriv et svar til: Simpsons metode - lykkedel (Fpro)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
