Kemi
Har 2 små opgaver,som driller lidt. PÅ forhånd tak.
12. marts 2006 af
Line greve (Slettet)
Der ordineres kaleorid tabletter, 2 tabletter 3 gange daglig.
En tablet indeholder 0,75 g kaliumchlorid.
Hvor mange mmol kaliumchlorid får pt. dagligt ?
Atommasser: K 39 og Cl 35,5
Hvor mange mmol natriumhydrogencarbonat indeholder 1 ml natriumhydrogencarbonat infusionsvæske 84 g/l?
Atommasser: Na 23, H 1, C12 og O 16.
En tablet indeholder 0,75 g kaliumchlorid.
Hvor mange mmol kaliumchlorid får pt. dagligt ?
Atommasser: K 39 og Cl 35,5
Hvor mange mmol natriumhydrogencarbonat indeholder 1 ml natriumhydrogencarbonat infusionsvæske 84 g/l?
Atommasser: Na 23, H 1, C12 og O 16.
Svar #1
12. marts 2006 af dnadan (Slettet)
tja du kan jo beregne stofmængden af kaliumchlorid således:
n=m(KCl)/M(KCl)
m= massen( i dette tilfælde i mg)
M= molarmassen g/mol
n=mmol
hmmm du kan beregne stofmængden af natriumhydrogencarbonat ved at sige:
( dette er hvis du mener mol/L og ikke g/L)
n(NaHCO3)=c(NaHCO3)*V(NaHCO3)
n=mol
c=koncentration(M)(mol/L)
V=volumen i liter (i dette tilfælde mL)
Men hvis du mener g/L, så skal du ta en omvej, først skal du beregne stofmængden af natriumhydrogencarbonat, og når dette er gjort er det bare at følge den anden fremgangsmåde
n=m(KCl)/M(KCl)
m= massen( i dette tilfælde i mg)
M= molarmassen g/mol
n=mmol
hmmm du kan beregne stofmængden af natriumhydrogencarbonat ved at sige:
( dette er hvis du mener mol/L og ikke g/L)
n(NaHCO3)=c(NaHCO3)*V(NaHCO3)
n=mol
c=koncentration(M)(mol/L)
V=volumen i liter (i dette tilfælde mL)
Men hvis du mener g/L, så skal du ta en omvej, først skal du beregne stofmængden af natriumhydrogencarbonat, og når dette er gjort er det bare at følge den anden fremgangsmåde
Skriv et svar til: Har 2 små opgaver,som driller lidt. PÅ forhånd tak.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
