Fysik
redegørelse for formel
15. marts 2006 af
CziX (Slettet)
Det er den aller sidste opgave i et eksamensæt og har brug for en forklaring
Jeg har tidligere regnet ud, at I_0 = 90,9V/R.
Efter kapacitansændringen aftager strømstyrken eksponentielt og kan beskrives ved udtrykket
I = I_0 * exp(-t/(R*C))
Problemet er, at jeg faktisk aldrig har stødt ind i betegnelsen exp før. Går selvfølgelig ud fra, at det har noget med eksponential at gøre, men hvordan det lige hænger sammen, har jeg svært ved se for mig.
Nogen som lige komme med god redegørelse for, hvordan dette skal opfattes?
Jeg har tidligere regnet ud, at I_0 = 90,9V/R.
Efter kapacitansændringen aftager strømstyrken eksponentielt og kan beskrives ved udtrykket
I = I_0 * exp(-t/(R*C))
Problemet er, at jeg faktisk aldrig har stødt ind i betegnelsen exp før. Går selvfølgelig ud fra, at det har noget med eksponential at gøre, men hvordan det lige hænger sammen, har jeg svært ved se for mig.
Nogen som lige komme med god redegørelse for, hvordan dette skal opfattes?
Svar #1
15. marts 2006 af CziX (Slettet)
Nogen som lige kan komme med en god redegørelse for, hvordan dette skal opfattes?
Svar #2
15. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Der er intet skummelt ved betegnelsen ``exp'', thi
exp(fisk) = e^(fisk)
exp(fisk) = e^(fisk)
Skriv et svar til: redegørelse for formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
