Matematik

passer ik

16. marts 2006 af figaro8 (Slettet)
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at tegne denne ligning til en parabel..

0,125 x^- 2.. Det skal kunne lade sig gøre, og jeg har både prøvet med silleben, toppunkt osv, men kan bare ikke... Nogen der vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2006 af GogO (Slettet)

det er altså ikke en parabel så det kan jeg godt forstå!

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Har du prøvet at taste formlen i grafregneren og få den til at tegne den. Det gør det lidt nemmere.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Men nej. Det er slet ikke en parabel.

Svar #4
16. marts 2006 af figaro8 (Slettet)

jamen der står, at det er en parabel i mit sæt??!

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Er du så sikker på at du har skrevet formlen korrekt?

altså at

f(x) = 0,125X^-2

Svar #6
16. marts 2006 af figaro8 (Slettet)

der står således: ligningen for parablen : y = 0,125 x^- 2..

derefter : tegn grafen for y = o,125 x^- 2

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2006 af GigoloGnu (Slettet)

Jeg kan ikke se hvorfor I mener at dette ikke skulle være en parabel?
Alt hvad der er krævet for at kunne lave en parabel er til stede..

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Fordi at når man beder grafregnere om at tegne grafen for den funktion, tegner den ikke noget der minder om en parabel.. Det synes jeg ihvertfald ikke at den gør.

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)

Jeg er ikke hundrede procent sikker (for det er man vel aldrig) men f(x)=0,125x^(-2) er vel en reciprok funktion, da udtrykket 0,125x^(-2) kan omskrives således:
0,125x^(-2)=1/((0,125x)^2)

Svar #10
16. marts 2006 af figaro8 (Slettet)

#9 okay... men hvordan gør jeg, så, for, hvis vi nu siger jeg har et silleben på henholdsvis -2,-1,0,1,2

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)

Så skriver du:

x - y=1/((0,125x)^2)
-2 1/((0,125*(-2))^2)
-1 1/((0,125*(-1))^2)
0 Se forklaring*
1 1/((0,125*1)^2)
2 1/((0,125*2)^2)

*Du kan ikke sætte nul ind i ligningen. Du skal huske på at man aldrig må dividere med nul! og (0,124*0)^2=0. Du vil også kunne se på den graf (hyperbel) du får lavet at jo større x-værdi des tættere kommer y-værdierne mod nul og jo mindre x-værdi jo større vil y-værdierne blive og de vil gå imod uendelig.

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)

- hov jeg kan se at opsætningen af sillebenet ikke er så flot. Men det er relativt simpelt at lave. Bare sæt tallene ind i stedet for x (sæt parentes rundt om dine x-værdier for en god ordens skyld; dette skal gøres vedrørene negative x-værdier)

eksempler:
f(8)=1/((0,125*(8))^2)=1
f(-8)=1/((0,125*(-8))^2)=1
f(4)=1/((0,125*(8))^2)=4
f(-4)=1/((0,125*(-4))^2)=4
f(2)=1/((0,125*(2))^2)=16
f(-2)=1/((0,125*(-2))^2)=16

Svar #13
16. marts 2006 af figaro8 (Slettet)

men bliver det overhovedet en parabel?

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)

Som det bl.a. er blevet sagt i #1 : nej.
Det er ikke en parabel. Det er en potensfunktion med en negativ, ulige eksponent.

Svar #15
16. marts 2006 af figaro8 (Slettet)

ok ja.. tak for din hjælp, jeg må prøve at høre min lærer, om hvordan og hvorledes osv

Skriv et svar til: passer ik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.