Matematik
maj 2005, opg 6 differentiering og opg 8a harmoniske svingning
19. marts 2006 af
daque (Slettet)
Hey..
Sidder her med opgavesættet fra maj 2005 i Matematik B på HHx..
Kan ikke helt hitte ud af opg 6, som lyder følg:
f(x)= (e^(x^2)) + x^2
a) Vis at f'(x)= 2x * (e^(x^2) + 1)
jeg skal så diff. efter indre og ydre, men så får jeg diff til:
f'(x)= (e^(x^2) * 2x) + 2x og dette er jo forkert!
Opg 8a.
f(x)=2* sin(b*x+0,5PI)+1 , x € [0;PI]
f har perioden p = pi
a) bergn frekvensen b.
har fået at vide at jeg kan udnytte at f har periode pi betyder at f(x) = f(x + pi). men ved ikk hvordan?!?
hjælp en el anden....
b)
Sidder her med opgavesættet fra maj 2005 i Matematik B på HHx..
Kan ikke helt hitte ud af opg 6, som lyder følg:
f(x)= (e^(x^2)) + x^2
a) Vis at f'(x)= 2x * (e^(x^2) + 1)
jeg skal så diff. efter indre og ydre, men så får jeg diff til:
f'(x)= (e^(x^2) * 2x) + 2x og dette er jo forkert!
Opg 8a.
f(x)=2* sin(b*x+0,5PI)+1 , x € [0;PI]
f har perioden p = pi
a) bergn frekvensen b.
har fået at vide at jeg kan udnytte at f har periode pi betyder at f(x) = f(x + pi). men ved ikk hvordan?!?
hjælp en el anden....
b)
Svar #1
19. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Jeg har ikke tid til at hjælpe, men jeg kan da lige hurtigt informere dig om, at du har beregnet diffenretialkvotienten korrekt, thi du mangler blot at faktorisere med 2x.
Svar #2
19. marts 2006 af daque (Slettet)
arhgh dooh... det kan jeg egentligt godt se nu.. hmm men tak for hjælpen...
så skal jeg bare lige have styr på frekvensen, anyone?
så skal jeg bare lige have styr på frekvensen, anyone?
Skriv et svar til: maj 2005, opg 6 differentiering og opg 8a harmoniske svingning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
