Matematik
Skæring mellem parabel og linie
21. marts 2006 af
Kaper (Slettet)
Hej
Jeg har en opgave hvor jeg skal finde p. Jeg har følgende oplysninger:
Parabel: y = x^2 - 4x + p
Linie: y = 2x + 1
Jeg skal så bestemme de værdier af p der gør at parabel og linie skærer hinanden.
Jeg har en opgave hvor jeg skal finde p. Jeg har følgende oplysninger:
Parabel: y = x^2 - 4x + p
Linie: y = 2x + 1
Jeg skal så bestemme de værdier af p der gør at parabel og linie skærer hinanden.
Svar #1
21. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)
Du sætter dem lig med hinanden og får en andengradsligning. Hver løsning til andengradsligningen svarer til et skæringspunkt. Find derfor ud af, hvad der skal gælde om p, for at ligningen har mindst en løsning.
Skriv et svar til: Skæring mellem parabel og linie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
