Matematik
Har brug for lidt hjælp
22. marts 2006 af
zirt25 (Slettet)
Hejsa alle
Jeg har lidt svært ved at integrere det nedenstående, håber I vil hjælpe
Sln(2x)dx
På forhånd TAK
Jeg har lidt svært ved at integrere det nedenstående, håber I vil hjælpe
Sln(2x)dx
På forhånd TAK
Svar #2
22. marts 2006 af baloon (Slettet)
dvs, dx=1/2 dt
Nu kan du starte med integrere ved hjælp af substitution metoden.
Nu kan du starte med integrere ved hjælp af substitution metoden.
Svar #3
22. marts 2006 af zirt25 (Slettet)
Jeg skal integrere
S(x + ln(2x)) dx og grænse værdierne er fra 1 til 2
Jeg kan ikke for det til at passe, jeg ved at resultatet skal være 3ln2
Jeg vil meget gerne have hjælp
S(x + ln(2x)) dx og grænse værdierne er fra 1 til 2
Jeg kan ikke for det til at passe, jeg ved at resultatet skal være 3ln2
Jeg vil meget gerne have hjælp
Svar #4
23. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)
Du kan jo starte med at dele op i 2 integraler :
S(x)dx fra 1 til 2 plus
S(ln(2x))dx fra 1 til 2 også
Førstnævne viser sig jo let at give 1.5
Til sidstnævnte integrale kan du jo f.eks. substituere så du ender med en stamfkt. der hedder :
x(ln(2x))-x
Sæt grænserne ind og få :
2ln(4)-2 -(ln(2)-1) =
2ln(4)-ln(2)-1 =
2ln(2*2) - ln(2) -1 =
2(ln(2)+ln(2)) - ln(2) -1 =
3ln(2) - 1
Så det samlede bestemte integral bliver altså : 3ln(2) + 0,5
S(x)dx fra 1 til 2 plus
S(ln(2x))dx fra 1 til 2 også
Førstnævne viser sig jo let at give 1.5
Til sidstnævnte integrale kan du jo f.eks. substituere så du ender med en stamfkt. der hedder :
x(ln(2x))-x
Sæt grænserne ind og få :
2ln(4)-2 -(ln(2)-1) =
2ln(4)-ln(2)-1 =
2ln(2*2) - ln(2) -1 =
2(ln(2)+ln(2)) - ln(2) -1 =
3ln(2) - 1
Så det samlede bestemte integral bliver altså : 3ln(2) + 0,5
Skriv et svar til: Har brug for lidt hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
