Fysik
Energi
25. marts 2006 af
ilse22 (Slettet)
Hej,
Jeg vil gerne have lidt hjælp til en opgave, som jeg umiddelbart ikke kan greje, hvordan skal regnes ud. Jeg har flg. oplysninger:
Der skal opvarmes 1,5 L vand fra 20 til 100 grader celsius i en el-kedel. Denne el-kedel omsætter elektrisk energi med en effekt på 1920 W. Opvarmningen varer 5 min og 10 sek. Forbruget af elektrisk energi er 595,2 kJ.
Og så er spørgsmålet:
Hvor længe ville opvarmningen af vandet vare, hvis el-kedlen omsatte al den elektriske energi til varmeenergi i vandet?
Hvordan pokker regner man det ud? :s Håber meget på lidt hurtig hjælp!!
På forhånd tak :)
Jeg vil gerne have lidt hjælp til en opgave, som jeg umiddelbart ikke kan greje, hvordan skal regnes ud. Jeg har flg. oplysninger:
Der skal opvarmes 1,5 L vand fra 20 til 100 grader celsius i en el-kedel. Denne el-kedel omsætter elektrisk energi med en effekt på 1920 W. Opvarmningen varer 5 min og 10 sek. Forbruget af elektrisk energi er 595,2 kJ.
Og så er spørgsmålet:
Hvor længe ville opvarmningen af vandet vare, hvis el-kedlen omsatte al den elektriske energi til varmeenergi i vandet?
Hvordan pokker regner man det ud? :s Håber meget på lidt hurtig hjælp!!
På forhånd tak :)
Svar #1
25. marts 2006 af sdj (Slettet)
Du skal først finde ud af, hvor meget energi du skal bruge til opvarmningen.
E = c*m*delta-t
E = c*m*delta-t
Svar #2
25. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)
Efter at have brugt
dE=m*c*dT
skal du bruge
dt=dE/P
(d = delta)
(c[vand]=4180)
dE=m*c*dT
skal du bruge
dt=dE/P
(d = delta)
(c[vand]=4180)
Svar #4
25. marts 2006 af mathon
energikrav til opvarmning af vand:
1.5kg*4.185kJ*kg^-1*C^-1*80C=502.2kJ
det elektriske apparat udvikler på 5 min og 10 sek:
1.92kJ*s^-1*(5*60+10)s= 595.2kJ
"spildenergi" (595.2-502.2)kJ= 93kJ
Den tid det elektriske apparat er om at tilføre 93kJ:
t=93kJ/(1.92kJ's^-1)= 48.4375s
opvarmningstid uden spild: (5*60+10)s - 48.4375s=261.563s= ca. 4min 21.6sek.
1.5kg*4.185kJ*kg^-1*C^-1*80C=502.2kJ
det elektriske apparat udvikler på 5 min og 10 sek:
1.92kJ*s^-1*(5*60+10)s= 595.2kJ
"spildenergi" (595.2-502.2)kJ= 93kJ
Den tid det elektriske apparat er om at tilføre 93kJ:
t=93kJ/(1.92kJ's^-1)= 48.4375s
opvarmningstid uden spild: (5*60+10)s - 48.4375s=261.563s= ca. 4min 21.6sek.
Skriv et svar til: Energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
