Fysik
frigjort energi
26. marts 2006 af
Stinnie (Slettet)
Hej...
JEg mangler lige lidt hjælp til at komme igang med følgende opgave:
Vis at 1u svarer til energien 931,5MeV. anvend værdierne c=3*10^8m/s, e=1,60219*10^-19C og 1u=1,66057*10^-27kg.
JEg mangler lige lidt hjælp til at komme igang med følgende opgave:
Vis at 1u svarer til energien 931,5MeV. anvend værdierne c=3*10^8m/s, e=1,60219*10^-19C og 1u=1,66057*10^-27kg.
Svar #1
26. marts 2006 af LanioX (Slettet)
Det er bare et spørgsmål om at indsætte i Einsteins masse-energi-relation, E=mc^2
Svar #2
26. marts 2006 af mathon
delta_E=delta_m*c^2
energien svarende til massen 1u:
delta_E=1,66057*10^-27kg*(3*10^8m/s)^2=
1.49451*10^-10J.
omregnet til eV
1.49451*10^-10J/(1,60219*10^-19J/eV)=
9.32794*10^8eV= 932.794*10^6eV=932.8Mev.
Forskellen fra de 931.5MeV består udelukkende i, hvor mange decimaler, man har med i sine udregninger. Men du har jo ret mange med og de er alle anvendt.
energien svarende til massen 1u:
delta_E=1,66057*10^-27kg*(3*10^8m/s)^2=
1.49451*10^-10J.
omregnet til eV
1.49451*10^-10J/(1,60219*10^-19J/eV)=
9.32794*10^8eV= 932.794*10^6eV=932.8Mev.
Forskellen fra de 931.5MeV består udelukkende i, hvor mange decimaler, man har med i sine udregninger. Men du har jo ret mange med og de er alle anvendt.
Svar #3
26. marts 2006 af fixer (Slettet)
#2
Nej. Forskellen på 1.3MeV skyldes, at den anvendte værdi for lysets hastighed i vakuum er ca. 207 km/s større end den korrekte værdi.
Nej. Forskellen på 1.3MeV skyldes, at den anvendte værdi for lysets hastighed i vakuum er ca. 207 km/s større end den korrekte værdi.
Skriv et svar til: frigjort energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
