Kemi
Kemi opgave
30. marts 2006 af
Jørsboe (Slettet)
Hej jeg har følgende opgave som jeg kunne bruge lidt hjælp til:
Beregn pH for følgende vandige opløsninger ved 25 C.
50 mL 0,0100 M NH4Cl + 25 mL 0,0100 M NaOH
På forhånd tak.
Beregn pH for følgende vandige opløsninger ved 25 C.
50 mL 0,0100 M NH4Cl + 25 mL 0,0100 M NaOH
På forhånd tak.
Svar #1
30. marts 2006 af dnadan (Slettet)
hmmm mit bud:
beregn pH værdien for begge.
NH4+ = svag syre
ved NaOh skal du tage en omvej og finde pOH først og derefter pH..
når du har fundet dette vil jeg sige:
10^-pH(NH4+)
10^-pH(NaOH)
dermed er koncentrationen af H3O+ fundet, derefter findes stofmængden af H30+, både for NaOH og NH4+, dette lægger du sammen for at finde den samlede.
derefter sige du:
C=n(H3O+)/V(0,075L)
og dermed har du koncentrationen af H3O+, og så er det vel bare at sige
-log([H3O])=pH
(hvis der er nogle som er uenig i dette, bedes i venlig at skrive hvor jeg måske har lavet fejlen:])
beregn pH værdien for begge.
NH4+ = svag syre
ved NaOh skal du tage en omvej og finde pOH først og derefter pH..
når du har fundet dette vil jeg sige:
10^-pH(NH4+)
10^-pH(NaOH)
dermed er koncentrationen af H3O+ fundet, derefter findes stofmængden af H30+, både for NaOH og NH4+, dette lægger du sammen for at finde den samlede.
derefter sige du:
C=n(H3O+)/V(0,075L)
og dermed har du koncentrationen af H3O+, og så er det vel bare at sige
-log([H3O])=pH
(hvis der er nogle som er uenig i dette, bedes i venlig at skrive hvor jeg måske har lavet fejlen:])
Skriv et svar til: Kemi opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
