Fysik
Frit fald i luften, opbremsning mm.
30. marts 2006 af
Julie J (Slettet)
Hej alle.
Jeg har mange problemer med følgende opgave, håber der er nogen derude der kan hjælpe mig. På forhånd tak.
En mand falder 12 m i luften og rammer en bil på gaden, der synker 40cm.
Spørgsmål:
1. Hvor stor hastighed opnår han inden bilen rammes?
- Her har jeg tager udgangspunkt i den mekaniske energi ved højde 12m og højden 0m. Jeg har så isoleret v og fået
v= 15m/s.
2. Hvilke kræfter påvirkes han af under opbremsningen?
- Her er det vel tyngde- og normalkraften, ikke?
3. Hvor stor er den bremsekraft bilen udøver på ham? (Antag den er konstant i tid)
4. Hvad er hans acceleration
a) under faldet
b) under opbremsningen=
5. Hvor lang tid tager det samlede fald, inklusiv opbremsning?
Håber I kan hjælpe!
-Julie
Jeg har mange problemer med følgende opgave, håber der er nogen derude der kan hjælpe mig. På forhånd tak.
En mand falder 12 m i luften og rammer en bil på gaden, der synker 40cm.
Spørgsmål:
1. Hvor stor hastighed opnår han inden bilen rammes?
- Her har jeg tager udgangspunkt i den mekaniske energi ved højde 12m og højden 0m. Jeg har så isoleret v og fået
v= 15m/s.
2. Hvilke kræfter påvirkes han af under opbremsningen?
- Her er det vel tyngde- og normalkraften, ikke?
3. Hvor stor er den bremsekraft bilen udøver på ham? (Antag den er konstant i tid)
4. Hvad er hans acceleration
a) under faldet
b) under opbremsningen=
5. Hvor lang tid tager det samlede fald, inklusiv opbremsning?
Håber I kan hjælpe!
-Julie
Skriv et svar til: Frit fald i luften, opbremsning mm.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
