Fysik

hjælp til opgaver

01. april 2006 af dnadan (Slettet)
På disse 2 link, er der 3 opgaver, og jeg kan simpelthen ikke se hvorledes jeg kan komme i gang med dem, og eftersom jeg har meget svært ved fysik, ville det være uhyre ret, hvis der var en som gad hjælpe mig med disse 3 opgaver.
Her er opgaverne:
http://peecee.dk/?id=34082
http://peecee.dk/?id=34083

Til E10 tænkte jeg på noget lignende:
a) aflæst til 700W
men hvorledes laver jeg det om til strømstyrke?

M6
tænkte på noget lignende:
B kører konstant 40km/t, dette betyder at han kører B(t)=40*t kilometer på t minutter, men herfra kan jeg ikke se hva jeg så skal gøre.

B5
Der har jeg ingen ide hvorledes opgaven skal løses...

En lille hjælpende hånd ville være rart...

mvh. dnadan

Svar #1
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

opdatering....

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2006 af rostock (Slettet)

Omkring strømstyrken i E10: P = U*I, så I = P/U


Svar #3
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

problemet er jo bare at jeg ikke kender U...så jeg forstår det ikk..

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2006 af sussiii (Slettet)

heiii....

mine opgave er at jeq skal skrive nogle om gasser og alt det ting jeq kan husk om fysik....

og jeq har det for til på tirsdag...

og jeq vil gerne have hjælpe til

hvad er gasser...?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2006 af 150972 (Slettet)

M6: Det ses umiddelbart, da bil B kører med konstant hastighed, at bevægelsesligningen for B er:

s(t) = (40/3,6)m/s * t

Vi ser f.eks. at s(300s) = 3,33km
Bil A accelerer i tidsrummet fra t=0 til t= 5*60s=300s med accelerationen

a=(50/3,6)m/s / 300s = 5/108m/s^2

I dette tidsrumgælder således bevægelsesligningen

s(t)=½*a*t^2 = ½*(5/108)m/s^2 *(300s)^2 =2,08km

Altså har A endnu ikke hentet B efter 5min. Forskriften for A`s bevægelse for t> eller t= 300s bliver

S(t)=(2,08)km + (50/36)m/s * (t-300s)

de to biler mødes, når sb(t)=sA(t)

(40/3,6)m/s * t = 2,08)km + (50/3,6)m/s * (t-300s)

t=750s=12,5min.

På dettte tidspunkt har begge biler kørt strækningen:

sB(750s)=(40/3,6)m/s *(750s)=8,33km

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2006 af sussiii (Slettet)

hvad er gasser...?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2006 af 150972 (Slettet)

I opgave E10: kan du bruge at spændingsfaldet over dens motor er 36V?

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2006 af 150972 (Slettet)

Kære lille sussiii, du skal oprette din egen tråd. Dit spørgsmål har intet med de, i forvejen stillede spørgsmål.

Held og lykke!

Svar #9
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

forstår ikke helt hvorledes du er kommet frem til denne forskrift:
S(t)=(2,08)km + (50/36)m/s * (t-300s)
vil du være så venlig at forklare mig det?

Svar #10
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

altså 2,08km er der bilen kommer op på 50km/t, så må (50/3,6) * (t-300), være efter disse 2,08km, argh jeg fatter det nu... mange tak

Svar #11
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

hvad så med opgave B5? mangler lige ideen til at komme i gang med den..

Svar #12
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

en der kan sætte mig i gang med opgave B5??
på forhånd tak

Svar #13
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

slet ingen der kan hjælpe?

Skriv et svar til: hjælp til opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.