Kemi

hjælp til kemi opgaver

01. april 2006 af IIII (Slettet)
Godaften alle sammen! Er der nogen som har forstand på Kemi?

Er der nogen som lige vil fortælle om det periodiske systems opbygning. ??

På forhånd mange tak

Svar #1
01. april 2006 af IIII (Slettet)

En som kan fortælle noget om det ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

hva mener du med at forklare? mener du perioder og hovedgrupper?

Svar #3
01. april 2006 af IIII (Slettet)

ja, jeg mener det periodiske systems opbygning :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm okay... kan lige foklare lidt hurtigt:
Der er 8 hovedgrupper, hovedgrupper betyder, hvor mange elektroner stoffet har i yderste skal, f.eks H(hovedgruppe 1), har en elektron i yderste skal.
Perioder:
Perioder er hvor mange skaller stoffet har, hvis vi f.eks. tager Hydrogen(hovedgruppe 1, periode 1) betyder dette at den har en skal.

Som du nok har set er der en sort streg under H,B og så fremdeles, denne linje adskiller metaller og ikke metaller fra hinanden, dem der står over den sorte streg, er ikke metaller.

I 8 Hovedgruppe har man dem man kalder ædelgasser, dette er stoffer, som helst ikke vil reagere med andre stoffer.

Hver stof har et atomnummer, dette nummer henviser til antallet af protoner i stoffet(og derved også elektroner). Hvis man tager Lithium(1;2;3)
betyder det så, at den har en elektron i yderste ska, at den har 2 aktive skaller, samt at den har 3 protoner og elektroner.

Lige under/ved siden af står atommassen, dette er hvor meget stoffet vejer i U.

hvis man igen tager Lithium(1;2;3;ca. 7)
betyder dette at den har 3 protoner, og da massen af stoffet er: 7 må antallet af neutroner være givet ved:
7-3=4 neutroner...

Håber dette kan bruges...

Svar #5
01. april 2006 af IIII (Slettet)

dnadan tusind tak jeg er beæret over din imponerende evne! 13 får du fra mig :) Det kan bruges mange tak :)


Svar #6
01. april 2006 af IIII (Slettet)

Kan du hjælpe med denne her ? Jeg syns den er meget svært. Afstem følgende formler og sæt navne på de enkelte dele.

A: CaCO3 + HCL--> H2O + CO2 + CaCl 2

B: 2 Na + Cl2 ---> NaCl

C: 2 Na + 2HCL --> H2 + NaCl

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

bare sig til, hvis du synes der mangler noget, og forresten ved godt at mine formuleringer i starter lyder dumt, men kunne ikk helt formulere det anderledes..

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2006 af dnadan (Slettet)


A: CaCO3 + 2HCL--> H2O + CO2 + CaCl 2

B: 2 Na + Cl2 ---> 2NaCl

C: 2 Na + 2HCL --> H2 + 2NaCl

det er ikk så svært, du skal bare 'tælle' antal Cl( i dette eksempel) på begge sider, og der skal være samme antal på begge sider.

Prøv nu at afstemme denne reaktion:

CH4 +O2 =H2O + CO2
(bare for øvelsens skyld)

Svar #9
01. april 2006 af IIII (Slettet)

jeg kan se 2 = C ingen l ingen cl !

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

du skal tælle de forskellige atomer, Cl, var bare et eksempel, men prøv nu at afstemme (hvis du da, vil have lidt øvelse i det):)

Svar #11
01. april 2006 af IIII (Slettet)

C + H = 2 atomer ? + O = 1 atom + H = 1 + O +1 C + 1 + O 1 = 7 ? forstår det ikke

Svar #12
01. april 2006 af IIII (Slettet)

4 ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

ok:
CH4 +O2 =H2O + CO2

På højre side er der:
1 C atom
4 H atomer
samt 2 O atomer

På venstre side er der:
2 H atomer
3 O atomer
1 C atom

prøv nu at komme med et forslag:)

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

argh dum fejl:
CH4 +O2 =H2O + CO2

På venstre side er der:
1 C atom
4 H atomer
samt 2 O atomer

På højre side er der:
2 H atomer
3 O atomer
1 C atom

rimelig pinligt at jeg byttede om på højre og venstre...

Svar #15
01. april 2006 af IIII (Slettet)

CaCo3 + H2O + CaCl 2

På venstre er der :

4 C

1 A

1 O

På højre side :

2 H

1 O

1 C

1 a

2 C

2 l ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

nej...
husk at når der står Ca betyder det, at der kun er tale om ET atom( i dette tilfælde Calcium)
Når f.eks står CaCo3 betyder dette altså calcium + 3 cobolt
men der skulle have stået CaCO3
Calcium + carbon(kulstof) + 3 Oxygen(ilt)
Det er uhyre vigtigt at du skriver dette rigtigt..

altså:
CaCO3 +HCl -> H2O + CO2 + CaCl2
på Venstre side:
1 Ca
1 C
3 O
1 Cl
1 H
på højre side:
2 H
3 O
1 Ca
2 Cl
1 C
dermed kan du se, at der mangler både et H og et Cl for at det går op derfor:
CaCO3 +2HCl -> H2O +CO2 + CaCl2



Svar #17
01. april 2006 af IIII (Slettet)

2 Na + Cl2 ---> 2NaCl

2 Na

2 Cl ??

Brugbart svar (0)

Svar #18
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

ja der er både 2 Na og 2 Cl på højre og venstre side, derfor er den korrekt afstemt..

Svar #19
01. april 2006 af IIII (Slettet)

Du skal bare vide at jeg stinker meget til det her

2 Na + 2 HCl ---> H2 + NaCl

2 Na

2 H

2 Cl

2 H

1 Na

1 Cl ??

Brugbart svar (0)

Svar #20
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

du mangler lige et 2 tal foran NaCl, men ellers ja

Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.